Διεθνή

Ολένα Ζελένσκα στη Bild: Πάντα υπάρχει τρόπος να γελάσεις – Ακόμη και για το να φοβάσαι

Ολένα Ζελένσκα στη Bild: Πάντα υπάρχει τρόπος να γελάσεις – Ακόμη και για το να φοβάσαι

Πηγή Φωτογραφίας: bild/vogue

Η πιο διάσημη Πρώτη Κυρία μίλησε λίγες ώρες μετά το μπαράζ επιθέσεων των drones-καμικάζι - Τι λέει για την καθημερινότητά της, τον σύζυγό της και πρόεδρος της Ουκρανίας, αλλά και για το αμφιλεγόμενο εξώφυλλό της σε γνωστό περιοδικό

Με το Κίεβο να “φλέγεται” από τις ρωσικές επιθέσεις με drones καμικάζ, η Ολένα Ζελένσκα ξύπνησε  από τον συναγερμό πυραύλων. Αμέσως πήγε στο υπόγειο με τα παιδιά της. «Αλλά τα παιδιά πρέπει να φάνε κάτι, έτσι ανέβηκα και ετοίμασα πρωινό».

Έτσι βίωσε η ΟυKρανή και πιο διάσημη Πρώτη Κυρία, τη χθεσινή επίθεση στην πρωτεύουσα, όπως την περιέγραψε λίγες ώρες αργότερα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

Για την Ουκρανή Πρώτη Κυρία, ήταν πάντα σαφές, ότι ο σύζυγός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παρέμενε στη θέση του, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα έφευγε από το Κίεβο», δηλώνει η Ολένα Ζελένσκα και συμπληρώνει “Αν μια χώρα μείνει χωρίς ηγεσία στον πόλεμο, θα κλονιστεί».«Ένας πόλεμος έχει νόμους», σημειώνει για να προσθέσει «Αλλά αυτό δεν είναι πόλεμος, είναι τρομοκρατική επίθεση.» Εσωτερικά, οι Ουκρανοί ήταν προετοιμασμένοι για την επίθεση. «Αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ήταν τόσο τρομερό».

Ο Ζελένσκι δεν είχε εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα μετά τις 24 Φεβρουαρίου, παρά τις καλοπροαίρετες συμβουλές, αλλά και την έντονη φημολογία των πρώτων ημερών, κάτι που θεωρήθηκε σημαντικό βήμα στην αντίσταση κατά της ρωσικής εισβολής. Τότε, όπως και τώρα, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κυνήγησαν τον σύζυγό της : «Ήταν μια καταπιεστική ατμόσφαιρα», λέει η Ζελένσκα για τις πρώτες μέρες του πολέμου.  «Ξέραμε ότι ένας μεγάλος κίνδυνος βρισκόταν πάνω μας. Έκανα αυτό που περιμένουν από μένα ως μητέρα: να είμαι ήρεμη και να χαμογελώ στα παιδιά μου».

Στη συνέντευξη, μίλησε επίσης για την καθημερινή οικογενειακή της ζωή, την οποία όπως σημειώνει δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα για περισσότερο από λίγα λεπτά. Η ίδια αποκαλύπτει ότι βλέπει τον σύζυγό της «μερικές φορές στη δουλειά, στο γραφείο, αλλά η οικογένεια είναι «χωρισμένη στην καθημερινή ζωή».

Το προεδρικό ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τη 18χρονη κόρη Ολεκσάντρα και τον εννιάχρονο γιο Κίριλο, που πλέον βλέπουν σπάνια τον πατέρα τους. «Τα παιδιά του λείπουν» δηλώνει η Πρώτη Κυρία.

Παρά τον πόλεμο, η Ολένα, που συνήθιζε να δουλεύει στην κωμωδία με τον σύζυγό της, προσπαθεί να διατηρήσει την αίσθηση του χιούμορ της. Το γέλιο είναι μέρος της ουκρανικής νοοτροπίας, λέει η Πρώτη Κυρία. «Πάντα θα βρίσκουμε κάτι για να γελάμε.» Ακόμα και τις πιο σκοτεινές ώρες. «Μπορεί να είναι σκοτεινό χιούμορ, αλλά μας βοηθά να επιμείνουμε. Πάντα υπάρχει τρόπος να γελάσεις. Ακόμη και για το να φοβάσαι».

Η Ολένα Ζελένσκα στη συνέντευξή της υπεραμύνεται της αμφιλεγόμενης φωτογράφισής της, στη «Vogue», το περασμένο καλοκαίρι από τη φωτογράφο Annie Leibovitz. Στο εξώφυλλο, η Ολένα Ζελένσκα χωρίς ίχνος μακιγιάζ, φοράει μία λευκή μπλούζα και μαύρο παντελόνι μπροστά σε ένα πολεμικό σκηνικό. Κάποιοι το θεώρησαν υψηλής αισθητικής, άλλοι άγευστο.

«Έχω το δικαίωμα να στέκομαι εκεί και να εκφράζω τα συναισθήματά μου», είπε η Ζελένσκα όταν ρωτήθηκε για την κριτική. Αυτό είχε «δώσει στη φωνή μου περισσότερη δύναμη σε μια εποχή που ήταν απαραίτητο» καταλήγει η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας.

Δείτε το επίμαχο εξώφυλλο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments