Διεθνή

Guardian: Μήνυμα εκκένωσης της δεξιάς όχθης του Δνείπερου έστειλαν στους κατοίκους της περιοχής

Guardian: Μήνυμα εκκένωσης της δεξιάς όχθης του Δνείπερου έστειλαν στους κατοίκους της περιοχής

Πηγή Φωτογραφίας: GRTimes- NeaTora

Guardian: Όπως διευκρινίστηκε το πρωί της Τετάρτης, οι εκκενώσεις θα αφορούν περίπου 50 με 60 χιλιάδες πολίτες και αναμένεται να διαρκέσουν έξι μέρες.

Την ώρα που πολίτες τουλάχιστον τεσσάρων πόλεων της περιφέρειες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή, εν αναμονή «μιας μεγάλης επίθεσης» από τις ουκρανικές δυνάμεις, ο αναπληρωτής διοικητής της περιοχής (διορισμένος από τη Μόσχα), Κίριλ Στρεμούσοφ, έστειλε ένα σαφές μήνυμα. «Η μάχη για τη Χερσώνα θα ξεκινήσει στο πολύ άμεσο μέλλον. Απευθύνουμε σύσταση προς τους αμάχους, εάν είναι δυνατόν, να εγκαταλείψουν την περιοχή», είπε.

Όπως διευκρινίστηκε το πρωί της Τετάρτης, οι εκκενώσεις θα αφορούν περίπου 50 με 60 χιλιάδες πολίτες και αναμένεται να διαρκέσουν έξι μέρες.

Στα κινητά των κατοίκων της δεξιάς (ανατολικής) όχθης του Δνείπερου έφτασε το εξής γραπτό μήνυμα: «Αγαπητοί κάτοικοι! Απομακρυνθείτε επειγόντως. Θα υπάρξουν βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Από τις 07:00, λεωφορεία από το λιμάνι του ποταμού προς την αριστερή όχθη», αναφέρει το κείμενο του SMS. Περιέχει επίσης έναν τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, μετακινούνται στην αριστερή όχθη του ποταμού και οι διοικητικές υπηρεσίες των Ρώσων που ήταν στη δεξιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Ουκρανία τις τελευταίες 10 ημέρες.

Ο Σουροβίκιν αναγνώρισε ότι η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία είναι «τεταμένη», ειδικά γύρω από τη Χερσώνα. «Η κατάσταση στην περιοχή της “Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης” μπορεί να χαρακτηριστεί τεταμένη», είπε.

«Ο εχθρός προσπαθεί συνεχώς να επιτεθεί στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων», συνέχισε και πρόσθεσε: «Πρώτα από όλα, αυτό αφορά τους τομείς Κουπιάνσκ, Λυμάν και Μικολάιβ-Κριβόι Ριχ».

Οι μελλοντικές ενέργειες του ρωσικού στρατού σε ό,τι αφορά την ίδια την πόλη της Χερσώνας «θα εξαρτηθούν από τη στρατιωτική κατάσταση», συνέχισε, λέγοντας ότι είναι ανάγκη «να διαφυλαχθεί στο μέγιστο η ζωή των πολιτών και των Ρώσων στρατιωτών» σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters, Guardian, TASS, BBC.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments