Lifestyle

Μην είδατε τον Παναή: Δείτε που γυρίστηκε η θρυλική ταινία με τον Θανάση Βέγγο

Μην είδατε τον Παναή: Δείτε που γυρίστηκε η θρυλική ταινία με τον Θανάση Βέγγο

Πηγή Φωτογραφίας: elTube.GR-exploringgreece.tv

Μην είδατε τον Παναή: Ταξίδι στη Χαλκίδα μιας άλλης εποχής, ατάκες που σπάνε κόκαλα και πώς είναι σήμερα το ξενοδοχείο-ορόσημο

Οι ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου μας προσφέρουν την δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε άλλες εποχές, μιας Ελλάδας που έχει περάσει. Περιοχές, γειτονιές αλλά και ολόκληρες πόλεις έχουν μεταμορφωθεί και λίγα πράγματα μένουν πλέον να θυμίζουν το πώς ήταν στο παρελθόν. Μια ασπρόμαυρη ταινία που δείχνει μια ολόκληρη πόλη εντελώς διαφορετική είναι η ταινία «Μην είδατε τον Παναή» με τον Θανάση Βέγγο η οποία είναι γυρισμένη στη Χαλκίδα. Μια Χαλκίδα του 1965 που έχει αλλάξει πλέον ριζικά. Παρακολουθώντας κανείς την ταινία, μπορεί ωστόσο να εντοπίσει κεντρικά κτήρια – ορόσημα που υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

Ο Φάνης και ο Παναής είναι δύο γκαρσόνια που δουλεύουν σε ένα εξοχικό κέντρο από το οποίο αναγκάζονται να φύγουν άρον – άρον. Ο λόγος; Ένα τηλεφώνημα από την πρώην σύντροφο του Φάνη (Ανδρέα Μπάρκουκη) η οποία τον ενημερώνει ότι ο νυν της, χασάπης στο επάγγελμα κινείται προς το κέντρο που εργάζεται με σκοπό να σκοτώσει το γκαρσόνι που δουλεύει εκεί. Ο Παναής, δηλαδή ο Θανάσης Βέγγος, μόλις μαθαίνει ότι ο χασάπης δεν ξέρει ποιος είναι ο Φάνης, φοβούμενος για τη ζωή του το έβαλε μαζί με τον Φάνη στα πόδια.

View this post on Instagram

A post shared by billlbulll 🌴🇬🇷🇬🇧 🌴 (@billlbulll)

Στο τρένο προς Χαλκίδα το οποίο αποφασίζουν να πάρουν, συναντούν την Μιράντα η οποία ταξιδεύει με τον πατέρα της και τη θεία της και όλοι μαζί συνεχίζουν να κάνουν παρέα και μετά την άφιξή τους στη Χαλκίδα. Ο Φάνης και η Μιράντα, μάλιστα, θα αναπτύξουν δεσμό. Εκεί, οι δύο φίλοι θα πιάσουν δουλειά σε ένα ξενοδοχείο στο οποίο όμως αργότερα θα φτάσει και η πρώην σύντροφος του Φάνη, με την κατάσταση να περιπλέκεται περισσότερο.

View this post on Instagram

A post shared by iconic_evia (@iconic_evia)

Βλέποντας τα πλάνα από την ταινία «Μην είδατε τον Παναή», η Χαλκίδα είναι αγνώριστη. Περιορισμένη ρυμοτομία, σπίτια και καταστήματα πιο μακριά από τη θάλασσα και πιο αραιή δόμηση. Υπάρχει κάτι, ωστόσο, που υπήρχε και το 1965 και σήμερα και δεν είναι άλλο από το ξενοδοχείο που εργάζονταν οι δύο φίλοι, το σημερινό Lucy Hotel. Στα πλάνα φαίνεται από μακριά να ξεχωρίζει για το μέγεθός του, όπως συμβαίνει και σήμερα, επισκεπτόμενος κανείς τη Χαλκίδα ή βλέποντας φωτογραφίες από το παρελθόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments