Μηταράκης Αχτσιόγλου: Αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό
Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot
Το μεταναστευτικό σχολίασαν σήμερα στο Open ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Έφη Ατχσιόγλου.
Ο κ. Μηταράκης από την πλευρά του σημείωσε πως «H Tουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μεταναστευτικό πολλά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως με την Κοινή Δήλωση του 2016, πήρε αρκετά ανταλλάγματα για να ελέγξει τη ροή των μεταναστών. Πλέον, η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη σε τέτοιο βαθμό, κάτι το οποίο φαίνεται να ενοχλεί την Τουρκία, με αποτέλεσμα τις πράξεις τις οποίες βλέπουμε», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η κ. Ατσιόγλου αναφέρθηκε και στις κατηγορίες σχετικά με pushcbacks της Ελλάδας ενώ ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως: «Όπως έγραψε η OLAF δεν υπάρχουν pushbacks. Δεν επιτρέπουμε την παράνομη είσοδο στην Ευρώπη, είτε από θάλασσα είτε από στεριά».
Ο υπουργός απάντησε και για την περίοδο 2015-2016, και στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2015, μπήκαν 120.000 μετανάστες στη Χίο. Ξεχνάτε τι πέρασε η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ειδομένη. Το 2015 στη Χίο μπαίνανε 1.000 την ημέρα. Τα δικαιώματα των ντόπιων τα σκεφτήκατε ποτέ; Ο κύριος Δρίτσας έλεγε για δικαιώματα όλων εκτός των Ελλήνων πολιτών».
Αντιπαράθεση για το φράχτη στον Έβρο
Έγινε ειδική αναφορά στον φράχτη του Έβρου με τον κ. Μηταράκη να επισημαίνει πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της σε θάλασσα και ξηρά και την κυρία Αχτσιόγλου να ξεκαθαρίζει πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στην επέκταση του φράχτη. Ο κ. Μηταράκης συνέχισε λέγοντας πως η θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, κάτι που δεν στηρίζει η ΕΕ αλλά και η κυβέρνηση.
«Εσείς τι λέτε; Όποιος θέλει να έρχεται στη χώρα και στην συνέχεια να εξετάζεται το αίτημα ασύλου», είπε ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στην κυρία Αχτσιόγλου και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα δεν κάνει επαναπροωθήσεις αλλά αποτροπές εισόδου. «Η Τουρκία είναι μία ασφαλής χώρα, ένα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει υπογράψει τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατ’ επέκταση δεν μπορεί κάποιος Σομαλός ή Μπαγκλαντεσιανός που ζει στην Τουρκία επί δύο χρόνια και πήγε εκεί αεροπορικώς να θεωρηθεί ότι κινδυνεύει εκεί εάν θέλει να περάσει παράνομα στην Ευρώπη», σημείωσε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας