Διεθνή

Κίνα: Έβγαλαν “σηκωτό” από το Συνέδριο τον πρώην ηγέτη Χου Τζιντάο

Κίνα: Έβγαλαν “σηκωτό” από το Συνέδριο τον πρώην ηγέτη Χου Τζιντάο

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το βίντεο που τραβήχτηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο δείχνει έναν συνοδό να προσπαθεί επανειλημμένα να σηκώσει τον Χου από τη θέση του, τραβώντας τα ανήσυχα βλέμματα πολλών αξιωματούχων που κάθονταν εκεί κοντά

Ο Κινέζος πρώην πρόεδρος Χου Τζιντάο συνοδεύτηκε απροσδόκητα από την τελετή λήξης του συνεδρίου του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος το Σάββατο.

Ο 79χρονος Χου, προκάτοχος του Σι Τζινπινγκ, καθόταν στα αριστερά του Κινέζου ηγέτη, όταν δύο συνοδοί τον οδήγησαν έξω από τη σκηνή του κεντρικού αμφιθεάτρου της Μεγάλης Αίθουσας του Λαού στο Πεκίνο, σύμφωνα με μαρτυρία στο Reuters.

Το βίντεο που τραβήχτηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο δείχνει έναν συνοδό να προσπαθεί επανειλημμένα να σηκώσει τον Χου από τη θέση του, τραβώντας τα ανήσυχα βλέμματα πολλών αξιωματούχων που κάθονταν εκεί κοντά.

Ο Χου φάνηκε να αντιστέκεται να φύγει καθώς οι συνοδοί τον οδηγούσαν έξω, γυρνώντας πίσω στη θέση του κάποια στιγμή. Κατά την έξοδό του, αντάλλαξε λόγια με τον Σι και χάιδεψε στον ώμο τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, που κάθεται στα δεξιά.

Ο Χου είχε εμφανιστεί ελαφρώς ασταθής την περασμένη Κυριακή όταν τον βοήθησαν να ανέβει στην ίδια σκηνή για την τελετή έναρξης του συνεδρίου.

Το συνέδριο που γίνεται κάθε πέντε χρόνια ολοκληρώθηκε με τροποποιήσεις στο καταστατικό του κόμματος που εδραιώνουν το βασικό καθεστώς του Σι και τον καθοδηγητικό ρόλο της πολιτικής του σκέψης μέσα στο κόμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments