Διεθνή

Ρίσι Σούνακ: Και επίσημα υποψήφιος για πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ρίσι Σούνακ: Και επίσημα υποψήφιος για πρωθυπουργός της Βρετανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Και επίσημα υποψήφιος

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter. «Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει αρκετή στήριξη

Ο Μπόρις Τζόνσον θα συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας, δήλωσε σήμερα στο Sky News ο Κρις Χίτον-Χάρις, υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία, δηλώνοντας ότι ο πρώην ηγέτης έχει αρκετή στήριξη από τους βουλευτές για να περάσει το όριο των 100 ψήφων. Ερωτηθείς για το εάν ο Τζόνσον θα είναι υποψήφιος, ο Χίτον-Χάρις δήλωσε: «Ναι, αυτό πιστεύω». «Έχουμε όντως τους αριθμούς…δεν είναι αυτό πρόβλημα».

Συνάντηση Σούνακ – Τζόνσον ώστε να αποφευχθεί «εμφύλιος πόλεμος» στους Τόρις

Συνάντηση διάρκειας τριών ωρών είχαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο οι δύο επικρατέστεροι διάδοχοι της Λιζ Τρας στη βρετανική πρωθυπουργία και στην ηγεσία των Συντηρητικών, Ρίσι Σούνακ και Μπόρις Τζόνσον.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν παροτρύνσεων από κορυφαία στελέχη των Τόρις, όπως τον Υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, ώστε να αποφευχθεί ένας «εμφύλιος πόλεμος» που θα διχάσει περαιτέρω το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Γουάλας κάλεσε χαρακτηριστικά τους δύο άνδρες «να παραμερίσουν τα εγώ τους».

Από την άλλη πλευρά, το επιτελείο του Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε πως έπιασε τον αριθμό των 100 βουλευτών το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, αμφισβητείται από τους συμμάχους του Ρίσι Σούνακ, καθώς οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης προς τον τέως πρωθυπουργό είναι μόνο λίγο παραπάνω από τις μισές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments