Διεθνή

DW: Συνέλαβαν την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για δηλώσεις κατά Ερντογάν

DW: Συνέλαβαν την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου για δηλώσεις κατά Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Haber 7/haberler com

Την Πρόεδρο του τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου συνελήφθη, επειδή προέβη σε δηλώσεις εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του συγκυβερνήτη του Μπαχτσελί, σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας της Άγκυρας για το θέμα, «Λόγω των δηλώσεων που έκανε στο λεγόμενο όργανο ΜΜΕ της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG στις 20.10.2022, η Πρόεδρος του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου Ρασιμέ Ο Şebnem Korur, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε από το Γραφείο Διερεύνησης Τρομοκρατικών Εγκλημάτων της Γενικής Εισαγγελίας της Άγκυρας, ο αντιτρομοκρατικός νόμος αριθ. 3713 τέθηκε υπό κράτηση στις 26.10.2022 με την κατηγορία της διάδοσης τρομοκράτη Οργάνωση σύμφωνα με το άρθρο 7/2.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (ΤΤΒ) δήλωσε πως υπάρχουν ισχυρισμοί, ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιχειρήσεις του στο βόρειο Ιράκ και ότι πρέπει να διερευνηθούν. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Το δικαστικό σώμα έχει λάβει μέτρα σχετικά με τον Πρόεδρο του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου. Θα ληφθούν μέτρα τόσο για αυτό το πρόσωπο όσο και για αυτό το ίδρυμα. Έχουμε δώσει εντολή στους υπουργούς μας να επιταχύνουν το νομοθετικό έργο για τη μετάβαση σε νέα δομή στις επαγγελματικές οργανώσεις, ιδιαίτερα στον Ιατρικό Σύλλογο. «Εάν χρειαστεί, θα γίνουν νομικές ενέργειες, θα φροντίσουμε να αλλάξουμε αυτό το όνομα  με τον κανονισμό» είπε. Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη, ο πρόεδρος του MHP Bahçeli ζήτησε επίσης το κλείσιμο του TTB και την αφαίρεση του Şebnem Korur Fincancı από την υπηκοότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments