Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Στην ένταση και την πόλωση απαντάμε με ψυχραιμία

Βαρβιτσιώτης: Στην ένταση και την πόλωση απαντάμε με ψυχραιμία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Στην ένταση και την πόλωση, απαντάμε με σοβαρότητα, αλλά και την απαιτούμενη ψυχραιμία. Εμείς δεν παίζουμε το παιχνίδι του κ. Ερντογάν», διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «tomanifesto», ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ τόνισε ότι ο αναθεωρητισμός δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο φανατισμός που καλλιεργείται σκοπίμως στο εσωτερικό της Τουρκίας οδηγεί στην ένταση και όχι στην αποκλιμάκωση, προσθέτοντας ότι ο δρόμος μέχρι τις τουρκικές εκλογές θα είναι γεμάτος πόλωση, γι’ αυτό και χρειάζεται να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση και ετοιμότητα.

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν «κατασκευάζει» καθημερινά θέματα που δεν υφίστανται

Ο Τούρκος Πρόεδρος «κατασκευάζει» καθημερινά με ανιστόρητες αιτιάσεις και μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις θέματα, σημειώνει ο κύριος Βαρβιτσιώτης, τα οποία, στην πραγματικότητα, δεν υφίστανται. Όμως αυτή η συνεχής επιθετική στάση εναντίον μας δεν είναι προς το πραγματικό συμφέρον της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν οφείλει να στρίψει το τιμόνι προς την κατεύθυνση της λογικής»

Αναφέρει δε πως ο Τούρκος Πρόεδρος «οφείλει να στρίψει το τιμόνι προς την κατεύθυνση της λογικής, της συνεργασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας. Δεν είμαστε εμείς που δεν θέλουμε τον διάλογο με την Τουρκία, αλλά αυτό εξαρτάται από την συμπεριφορά της ηγεσίας της∙ εμείς θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει πως η Τουρκία ενοχλείται από τη στοχευμένη προσπάθεια της Ελλάδας για την αναβάθμιση και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ο αναθεωρητισμός δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του σύγχρονου δυτικού κόσμου», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Η επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας συνδέεται στην παρούσα φάση με την ανάγκη του κ. Ερντογάν να διαχειριστεί την προσωπική εικόνα του και τις πολιτικές φιλοδοξίες του, ενόψει των δύσκολων εκλογών του 2023».

«Δυστυχώς, όμως, ο φανατισμός που καλλιεργεί ο ίδιος σκοπίμως στο εσωτερικό της χώρας του, οδηγεί στην ένταση και όχι στην αποκλιμάκωση. Μας προβληματίζει εξίσου το γεγονός ότι στη σημερινή Τουρκία ο ανθελληνισμός αποτελεί ένα ελκυστικό προϊόν που θέλουν να το προωθήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments