Διεθνή

Όλεγκ Τίνκοφ: Ρώσος ολιγάρχης παραιτήθηκε της ρωσικής υποκοότητάς του λόγω του πολέμου

Όλεγκ Τίνκοφ: Ρώσος ολιγάρχης παραιτήθηκε της ρωσικής υποκοότητάς του λόγω του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: telegram

Ήταν ένα από τα 65 άτομα και οντότητες στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 24 Μαρτίου για «υποστήριξη της παράνομης εισβολής της Ρωσίας»

Ο Όλεγκ Τίνκοφ, ο ιδρυτής μιας μεγάλης ρωσικής ψηφιακής τράπεζας, έχει παραιτηθεί από τη ρωσική υπηκοότητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία .

«Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ της ρωσικής μου υπηκοότητα», ανακοίνωσε ο Τίνκοφ σε μια ανάρτηση στο Instagram τη Δευτέρα μαζί με μια φωτογραφία ενός πιστοποιητικού που επιβεβαιώνει την απόφασή του, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου.

Η ανάρτηση έκτοτε αφαιρέθηκε, αλλά φωτογραφίες της κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρθηκαν από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Δεν μπορώ και δεν θα συνδεθώ με μια φασιστική χώρα που ξεκίνησε έναν πόλεμο με τον ειρηνικό γείτονά της και σκοτώνοντας καθημερινά αθώους ανθρώπους», έγραψε στην ανάρτησή του.

Ο Τίνκοφ, ο οποίος ίδρυσε την Tinkoff Bank το 2006, νωρίτερα φέτος απέρριψε τον «τρελό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ήταν ένα από τα 65 άτομα και οντότητες στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 24 Μαρτίου για «υποστήριξη της παράνομης εισβολής της Ρωσίας».

Ο Τίνκοφ πούλησε πρόσφατα το μερίδιο του 35% στη μητρική εταιρεία TSC της Tinkoff Bank σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Βλαντιμίρ Ποτάνιν. Πριν από την πώληση, η περιουσία του υπολογιζόταν σε περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ένας άλλος δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών διέκοψε επίσης τους δεσμούς του με τη Ρωσία λόγω του πολέμου.

Ο Νικολάι Στορόνσκι, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, παραιτήθηκε από τη ρωσική υπηκοότητα νωρίτερα φέτος, δήλωσε η βρετανική εταιρεία την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας μια αναφορά στην The Telegraph.

«Η θέση του για τον πόλεμο είναι δημοσιοποιημένη: ο πόλεμος είναι εντελώς απεχθής και παραμένει αποφασιστικός στο να ζητά τον άμεσο τερματισμό των μαχών», ανέφερε η Revolut σε δήλωση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments