Διεθνή

Ρωσία: Ο Πούτιν με διάταγμα επιστρατεύει Ρώσους βαρυποινίτες

Ρωσία: Ο Πούτιν με διάταγμα επιστρατεύει Ρώσους βαρυποινίτες

Πηγή Φωτογραφίας: newsweek

Οι εγκληματίες που εξαιρούνται από το διάταγμα είναι εκείνοι που διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, προδοσία, κατασκοπεία ή τρομοκρατία, απόπειρα δολοφονίας κυβερνητικού αξιωματούχου, αεροπειρατεία, εξτρεμιστική δραστηριότητα και παράνομο χειρισμό πυρηνικών υλικών
 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο για την επιστράτευση πολιτών με αδιευκρίνιστες ή εκκρεμείς καταδίκες για φόνο, ληστεία, κλοπή, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Αυτό καθιστά δυνατή την επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε αναστολή ή έχουν πρόσφατα απελευθερωθεί από αποικίες που προηγουμένως απαγορευόταν να υπηρετήσουν.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη επιστρατεύσει επιπλέον 18.000 στρατιώτες πάνω από τον στόχο του για 300.000 να πολεμήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία από τον γενικό ανδρικό πληθυσμό της Ρωσίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλες οι δραστηριότητες μερικής επιστράτευσης, συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων κλήσεων, είχαν ανασταλεί, αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο στόχος του σχεδίου για στρατολόγηση 300.000 ατόμων είχε επιτευχθεί.

Ωστόσο, η εντολή μερικής επιστράτευσης του Πούτιν θα λήξει μόνο όταν ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράψει ένα επίσημο διάταγμα. Μέχρι τότε, διατηρεί το δικαίωμα να στρατολογήσει περισσότερα άτομα σε στρατιωτική επιστράτευση στο μέλλον.

Ο επικεφαλής των διαβόητων ρωσικών δυνάμεων Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, προφανώς έχει καλέσει κρατούμενους από τις ρωσικές φυλακές για να συμμετάσχουν στην ομάδα μισθοφόρων στον πόλεμο του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Οι τροπολογίες που υπέγραψε ο Πούτιν δεν σχετίζονται με αυτές τις υποτιθέμενες προσλήψεις. Αντίθετα, ο νόμος ισχύει για κρατούμενους που καταδικάστηκαν υπό όρους ή αφέθηκαν ελεύθεροι από αποικίες. Αυτά τα άτομα συνήθως πρέπει να παραμείνουν υπό την επίβλεψη των αρχών για οκτώ έως δέκα χρόνια μέχρι να ακυρωθεί η καταδίκη.

Δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους και πρέπει να συμμορφώνονται με διάφορους περιορισμούς.

πηγή:cnn

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments