Πολιτική

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Δείτε live τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Δείτε live τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ-1

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ-1. «Δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να παρακολουθεί τον υπουργό Εξωτερικών και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης» είπε οργισμένος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Documento.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος. «Ντροπή και αίσχος να λέγεται ότι παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τους υπουργούς του, τον υπουργό Εξωτερικών μου. Πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Όπως τόνισε δεν πρόκειται να κάνει μήνυση κατά του εκδότη, αλλά στηρίζεται στη δικαιοσύνη.

Μητσοτάκης: Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός που το 2016 εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη για τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα».

«Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι παρακολουθεί υπουργούς του» επανέλαβε, ενώ δεν δίστασε να… ρίξει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν έχω αποφύγει καμία συζήτηση στη Βουλή» τόνισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Για την υπόθεση Πάτση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, υπογράμμισε: «Προφανώς και η επιλογή Πάτση ήταν προβληματική. Προφανώς υπάρχουν και αστοχίες στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων».

Για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε όσα είπε χθες το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, μετά την αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο κ. Βρέντζος αναφέρθηκε σε «φασιστικό παρακράτος» στο ποδόσφαιρο και «καθεστώς παρανομίας» στο Μέγαρο Μαξίμου, «με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη». 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να καταδικάσει αυτό το σχόλιο.

«Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με πολλούς πόντους διαφορά τα τελευταία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;» διερωτήθηκε. «Κάποιοι μπορούν να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπονομεύουν την κυβέρνηση, να αλλάζουν από τη μια ημέρα στην άλλη την πορεία της χώρας. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους, αλλά δεν είναι ούτε υποβολείς μας, ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε υποκείμενα εκβιασμού» σημείωσε, για να προσθέσει: «Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όλες οι επιλογές αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τραπέζι». Αποκάλυψε, δε, ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν έρευνες από την Exxon Mobil σε δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης». 

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε εκ νέο ανοιχτά κατά της απλής αναλογικής και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μετεκλογικές συμμαχίες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει και μονοκομματική».

Για την Αλεξανδρούπολη και τις έρευνες

Η Τουρκία προαναγγέλλει έρευνες: Ίσως αιφνιδιάσουμε εμείς. Σεισμικές έρευνες θα ξεκινήσουν άμεσα τις επόμενες ημέρες νοτιοδυτικά Πελοποννήσου και Κρήτης από την Exxon. Οφείλουμε να διερευνήσουμε αν έχουμε τη δυνατότητα να εξορύξουμε φυσικό αέριο για την ενεργειακή μας ασφάλεια και εκείνες της Ευρώπης.

Αλεξανδρούπολη, ενοχλεί την Τουρκία; Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συνθήκη η Αλεξανδρούπολη είναι τέτοιας σημασίας που πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του Δημοσίου που μπορεί να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές του. Δεν βλέπουμε λόγο να πωληθεί το λιμάνι.

Για την Ρωσία και τον Πούτιν

Ρωσία – Ουκρανία: Κάνουμε ό,τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας αφορά. Πόλεμος αμυνόμενου με μια αυτοκρατορία που με τη δύναμη των όπλων θέλει να ξαναχαράξει τα σύνορα. Οι ομοιότητες με την περιοχή μας είναι πολλές. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουμε τις κοινωνίες μας γιατί αυτές οι επιλογές έχουν κόστος. Η Ιστορία θα μας δικαιώσει.

Για τις εκλογές

Επιμένει η ΝΔ σε διπλές κάλπες: Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική. Είναι μια εξαίρεση στην ιστορία των εκλογικών συστημάτων. Ο Τσίπρας την ψήφισε για συγκεκριμένο λόγο. Θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Στόχος αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση. Οι κάλπες θα μας υποδείξουν τις όποιες δυνατότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments