Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για φυσικό αέριο στην Κρήτη

Reuters: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για φυσικό αέριο στην Κρήτη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ελλάδα ανοίγει τον δρόμο για  έρευνες για φυσικό αέριο ανοιχτά της Κρήτης.

Η Ελλάδα ανοίγει τον δρόμο για  έρευνες για φυσικό αέριο ανοιχτά της Κρήτης.

Η Ελλάδα, σημείο εισόδου για το φυσικό αέριο για την ανατολική Μεσόγειο, φιλοδοξεί να γίνει παραγωγός φυσικού αερίου και κόμβος αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου στις υπόλοιπες.

Η Ελλάδα εξέδωσε γνωμοδότηση την Τρίτη λέγοντας ότι το πλοίο Sanco Swift θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών αποθεμάτων φυσικού αερίου στα ανοιχτά της χερσονήσου της Πελοποννήσου και δυτικά και νοτιοδυτικά του νησιού της Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το σχέδιο σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, λέγοντας ότι οι έρευνες θα γίνουν από την ExxonMobil.

Η Ελλάδα, σημείο εισόδου για το φυσικό αέριο για την ανατολική Μεσόγειο, φιλοδοξεί να γίνει παραγωγός φυσικού αερίου και κόμβος αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου στην υπόλοιπη Ευρώπη και να βοηθήσει την ήπειρο να κόψει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

Η συλλογή σεισμικών δεδομένων μέσω σκαφών έρευνας είναι ένα βασικό βήμα στην εξερεύνηση αερίου για τον εντοπισμό πιθανών αποθεμάτων.

Η γνωμοδότηση που εξέδωσε το Λιμενικό την Τρίτη επιφύλασσε περιοχές στο Ιόνιο κοντά στη χερσόνησο της Πελοποννήσου και ανοιχτά της Κρήτης από τις 8 Νοεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments