Nέα της αγοράς

Ενεργειακή κρίση: 7 στους 10 δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν στην ώρα τους λογαριασμούς

Ενεργειακή κρίση: 7 στους 10 δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν στην ώρα τους λογαριασμούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τι δηλώνουν οι Έλληνες σε έρευνα της PRORATA και του ΕΜΠ για την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Αποκαλυπτικά ως προς το μέγεθος της ενεργειακής κρίσης στις τσέπες και τη συμπεριφορά των νοικοκυριών αλλά και της άποψης που έχουν οι πολίτες για τα αίτια και τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής είναι τα ευρήματα πανελλαδικής δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε πριν λίγο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα αποτελέσματά της έγιναν γνωστά στη διάρκεια του 2ου συνεδρίου «Κλιματική Αλλαγή, Ενεργειακή Κρίση και Πράσινη Μετάβαση: Ποιες οι επιλογές;» που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης του ΕΜΠ στο πλαίσιο του έργου PARIS REINFORCE.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1026 ατόμων, και σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης (ΕΣΑΔ) του ΕΜΠ, σε συνεργασία με την Prorata, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου PARIS REINFORCE, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή Χάρη Δούκα και παρουσιάστηκε από τον Τάσο Βασιλείου, Υπεύθυνο Στρατηγικής και Επικοινωνίας της εταιρείας.

Αίσθηση προκαλεί το εύρημα της δημοσκόπησης αναφορικά με τις απαντήσεις που έδωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά για το κατά πόσο γνωρίζουν τον όρο ενεργειακή φτώχια.

Το 54%, όπως φαίνεται και από τη διαφάνεια δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ πως δεν ξέρει τι είναι, με το 34% να απαντά πως έχει ακούσει τον όρο αλλά αγνοεί τι σημαίνει.Πάντως πάνω από ένα στα δύο νοικοκυριά, το 56% για την ακρίβεια έχει προχωρήσει σε περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας δηλώνοντας πως η ενέργεια που καταναλώνει στο σπίτι είναι λιγότερη από αυτή που χρειάζεται για να διατηρείται μία άνετη για το σώμα θερμοκρασία.

Η αύξηση των τιμών ενέργειας έχει δυσκολέψει οικονομικά τα νοικοκυριά.

Πάνω από επτά στα 10 απαντάνε πως δεν μπορούν να πληρώσουν στην ώρα τους τους λογαριασμούς με μόνο δύο στα 10 να δηλώνουν πως έχουν την ικανότητα της έγκυρης εξόφλησης

Οι Έλληνες πολίτες έχουν εντοπίσει και τους υπαίτιους για τις αυξήσεις των τιμών.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνουν κατά σειρά των ποσοστών των απαντήσεων που έδωσαν σε συγκεκριμένες επιλογές είναι: Η Ρωσία, η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ιδιωτικές εταιρείες/προμηθευτές ενέργειας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments