Διεθνή

Έκκληση εκατοντάδων εταιρειών για σεβασμό περιβαλλοντικών δεσμεύσεων

Έκκληση εκατοντάδων εταιρειών για σεβασμό περιβαλλοντικών δεσμεύσεων

Πηγή Φωτογραφίας: abcnews/-nature

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι τρέχουσες δεσμεύσεις των διαφόρων χωρών αφήνουν τον πλανήτη στην τροχιά μιας καταστροφικής θέρμανσης 2,8°C

Διακόσιες εταιρείες καλούν τις κυβερνήσεις κρατών να επιδείξουν σεβασμό για τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για το κλίμα, αμφισβητώντας έτσι την μάλλον αρνητική συλλογική παράσταση που υπάρχει για την περιβαλλοντική εγρήγορση των ιδιωτικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδεται από παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα, εταιρείες όπως η Ikea, η Microsoft, η Bayer, η EDF, η H&M, η Nestlé, η Saint – Gobain, η Unilever και η Volvo υπέγραψαν έκκληση ζητώντας από τις κυβερνήσεις να σεβαστούν τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, δηλαδή να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας πολύ κάτω από τους 2°C, αν είναι δυνατόν 1,5°C.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συμφώνησαν το 2015 να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη μέση αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5°C βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού, που θεωρείται σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Όμως οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξάνονται σταθερά έκτοτε και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο στόχος μπορεί να μην επιτευχθεί χωρίς γρήγορες και βαθιές μειώσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι τρέχουσες δεσμεύσεις των διαφόρων χωρών αφήνουν τον πλανήτη στην τροχιά μιας καταστροφικής θέρμανσης 2,8°C. Αυτό είναι πολύ πέρα ​​από τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, τον ακρογωνιαίο λίθο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι, τη στιγμή που γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος για συγκεκριμένες δεσμεύσεις που πρέπει να τηρούνται, πολιτικοί ηγέτες και ακτιβιστές θέτουν υψιπετείς στόχους χωρίς χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, παγκόσμιες ιδιωτικές οικονομικές δυνάμεις, που αναμφίβολα φέρουν σημαντικό μερίδιο για μια δέσμη περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων, ζητούν την έγκαιρη τήρηση των συμφωνηθέντων από τις πολιτικές ηγεσίες κρατών και κυβερνήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments