Κόσμος

Washington Post: Η Κίνα θέλει να διορθώσει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ, αλλά δεν θα κάνει το πρώτο βήμα

Washington Post: Η Κίνα θέλει να διορθώσει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ, αλλά δεν θα κάνει το πρώτο βήμα

Πηγή Φωτογραφίας: nbcnews

Από τότε που επιβεβαιώθηκε εκ νέου ως ο πρωταρχικός ηγέτης τον περασμένο μήνα, ο Σι είναι πιο επικεντρωμένος από ποτέ στο να γίνει η Κίνα μια σύγχρονη σοσιαλιστική υπερδύναμη με παγκόσμια επιρροή - μια θέση που περιμένει να αποδεχτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες

Μια αμερικανική πολιτική που περιλαμβάνει την Κίνα σπάνια λαμβάνει την προσοχή που δόθηκε τον περασμένο μήνα στον Σκοτ ​​Κένεντι, τον πρώτο Αμερικανό μελετητή που επισκέφθηκε από τότε που ξεκίνησαν οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί του Πεκίνου για τον κορωνοϊό πριν από δύο χρόνια.

Για τον Κένεντι, ειδικό στις κινεζικές επιχειρήσεις και οικονομία στο δεξαμενή σκέψης Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών με έδρα την Ουάσιγκτον, προοριζόταν ως ένα ταξίδι με παγοθραυστικό. Όμως, το περιεχόμενο των συναντήσεών του με περισσότερους από 100 ακαδημαϊκούς, επιχειρήσεις και αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργού Εξωτερικών Xie Feng, τον εξέπληξε.

Το ενδιαφέρον τους για διάλογο ήταν εν μέρει να καταστήσουν σαφή την ανησυχία της χώρας για τις τεταμένες σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Υπάρχει σημαντική ανησυχία στο Πεκίνο για τα κίνητρα των ΗΠΑ. Βλέπουν την Ουάσιγκτον να έχει έναν βαθύ φόβο για τυχόν αντιπάλους», είπε ο Κένεντι μετά την επιστροφή του στην πατρίδα. «Από τη σκοπιά τους, η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συνάντησή του, τη Δευτέρα με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Μπαλί για να δημιουργήσει έναν «υπόβαθρο» για τη σχέση . Η Κίνα, επίσης, έχει σηματοδοτήσει ότι θέλει να επαναφέρει τους δεσμούς σε καλό δρόμο μετά από πολλά χρόνια έντονων διαφωνιών σχετικά με το εμπόριο, την τεχνολογία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά για το Πεκίνο, αυτό δεν είναι να συμφωνήσει κανείς, να διαφωνήσει ή να βρει πώς να αποφύγει το χειρότερο σενάριο της απόλυτης σύγκρουσης.

Από τότε που επιβεβαιώθηκε εκ νέου ως ο πρωταρχικός ηγέτης τον περασμένο μήνα, ο Σι είναι πιο επικεντρωμένος από ποτέ στο να γίνει η Κίνα μια σύγχρονη σοσιαλιστική υπερδύναμη με παγκόσμια επιρροή – μια θέση που περιμένει να αποδεχτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κινέζοι ειδικοί λένε ότι η διόρθωση της σχέσης θα απαιτήσει περισσότερα από μια επίδειξη καλής θέλησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα συμφωνήσει σε θεμελιώδεις πτυχές της σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της τύχης της Ταϊβάν, του αυτοδιοικούμενου, δημοκρατικού νησιού των 23 εκατομμυρίων που το Πεκίνο διεκδικεί ως μέρος της επικράτειάς του.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι εφόσον δεν υπάρχει σύγκρουση ή κρίση στις σχέσεις, τότε είναι εντάξει. Αλλά η Κίνα θέλει να δει στοιχεία προόδου, ειδικά όταν πρόκειται για την Ταϊβάν», δήλωσε ο Wu Xinbo, κοσμήτορας Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη.

Ωστόσο , η αποφασιστικότητα του Σι να αναλάβει τον έλεγχο του νησιού, με τη βία, αν χρειαστεί, έχει αυξηθεί μόνο ως απάντηση στις αμερικανικές προσπάθειες να στηρίξουν την άμυνα της Ταϊβάν στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μετά από συνεχόμενα χρόνια πανδημίας, ελάχιστης προσωπικής επαφής, με πολλά κυβερνητικά κανάλια να έχουν ακυρωθεί, ανασταλεί ή λήξει, οι ανεπίσημοι διάλογοι ήταν από τα λίγα εργαλεία που έχουν απομείνει για τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να συνομιλούν μεταξύ τους. Γνωστοί Κινέζοι μελετητές άρχισαν να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες και έχουν προσκαλέσει Αμερικανούς ομολόγους τους να κάνουν το ίδιο.

«Εάν μπορούμε να αναβιώσουμε τους μηχανισμούς επικοινωνίας, τότε στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να βασιζόμαστε υπερβολικά στη συνάντηση των κορυφαίων ηγετών», σημείωσε ο Wu.

Το ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης χαιρέτησαν αυτήν την άνοδο στις ανταλλαγές ως ένδειξη χαλάρωσης των εντάσεων αποκαλύπτει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα. Πριν από δεκαέξι μήνες, ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi παρουσίασε λίστες με παράπονα και αιτήματα σε Αμερικανούς διπλωμάτες στην Τιαντζίν. Η Κίνα κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να κάνουν την πρώτη κίνηση και είχαν τρεις βασικές απαιτήσεις: καμία προσπάθεια υπονόμευσης της ανάπτυξης της Κίνας, καμία πρόκληση για το πολιτικό της σύστημα και καμία «ζημία» στις αξιώσεις κυριαρχίας της στην Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η θέση του Πεκίνου δεν έχει αλλάξει από τότε. Αυτό που έχει αλλάξει, ωστόσο, είναι ο βαθμός ελέγχου του Σι στο εσωτερικό και η ανησυχία για την κατάσταση του κόσμου. Στο 20ο Εθνικό Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, όπου η κυριαρχία του παρατάθηκε για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια, ο Σι συσσώρευσε την ανώτατη ηγεσία με πιστούς υπολοχαγούς και προειδοποίησε για «επικίνδυνες καταιγίδες» που υπονομεύουν την άνοδο της Κίνας.

Κάποιοι στην Κίνα υποστηρίζουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ περιορισμένος στο εσωτερικό για να συνάψει μόνιμες συμφωνίες ή να βελτιώσει πραγματικά τους δεσμούς.

«Το Πεκίνο πιστεύει ότι ο έλεγχος του Λευκού Οίκου στο ζήτημα της Ταϊβάν μειώνεται, επειδή το Κογκρέσο έχει πιάσει το τιμόνι», δήλωσε ο Zhao Minghao, καθηγητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη. «Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια διχασμένη κυβέρνηση μετά την ενδιάμεση θητεία, η οποία έχει κλιμακώσει τους κινδύνους της Κίνας και των ΗΠΑ να πέσουν σε ανοιχτές εχθροπραξίες για την Ταϊβάν».

Οι Κινέζοι ηγέτες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις προσπάθειες του Μπάιντεν να συγκεντρώσει συμμάχους. Σε απάντηση στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για την πολιτική της Κίνας τον Μάιο —στην οποία χαρακτήρισε τη χώρα «την πιο σοβαρή μακροπρόθεσμη πρόκληση για τη διεθνή τάξη» — το Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν Ασιατική-Ειρηνική έκδοση του ΝΑΤΟ με την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Κορέα για να «διαταράξει την ασφάλεια και τη σταθερότητα» στην περιοχή.

Αν και η σχέση άρχισε να επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ, ο Zheng Yongnian, ένας επιφανής μελετητής στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, στο Shenzhen, είπε ότι η παρακμή της έγινε πιο ουσιαστική υπό τον Μπάιντεν. Ο πρόεδρος έχει «οπλίσει και πολιτικοποιήσει» το εμπόριο, αντί απλώς να προσπαθεί να επιβραδύνει την οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας, είπε ο Zheng.

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του, η Κίνα σηματοδότησε έναν βαθμό προθυμίας να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ενώ και οι δύο προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τις διαφορές. Αλλά η προσέγγιση έχει σε μεγάλο βαθμό αποτύχει, με το Πεκίνο να αναστέλει ή να ακυρώνει τις συνομιλίες μεταξύ στρατού, τη συνεργασία κατά των ναρκωτικών και τις συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή ως αντίποινα για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν τον Αύγουστο.

«Από την πλευρά των ΗΠΑ, όλα έχουν να κάνουν με τις επικοινωνίες κρίσεων. Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε το χειρότερο σενάριο; Ενώ από την κινεζική πλευρά, ο τρόπος για να διαχειριστεί κανείς υπεύθυνα τον ανταγωνισμό είναι η επίτευξη συμφωνίας για τις βασικές αρχές», δήλωσε ο Rorry Daniels, διευθύνων σύμβουλος του Asia Society Policy Institute στη Νέα Υόρκη.

Ορισμένοι Κινέζοι μελετητές, πρόσθεσε ο Ντάνιελς, είχαν ακόμη εγείρει την ιδέα να προσπαθήσουν να εκπονήσουν ένα κοινό ανακοινωθέν, όπως τα τρία θεμελιώδη έγγραφα που διαμόρφωσαν τις σχέσεις των εθνών μεταξύ τους τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

«Η Κίνα ψάχνει πραγματικά για ένα αστέρι του βορρά να δείξει και να πει «Αυτή είναι η φύση της σχέσης»», είπε. «Αλλά οι ΗΠΑ δεν προσεγγίζουν την Κίνα με την ίδια νοοτροπία».

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάιο από το Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας προσέφερε τρεις δυνατότητες για μελλοντικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών. 

Η καλύτερη περίπτωση ήταν η ένταση και ο σκληρός ανταγωνισμός. Το μεσαίο σενάριο ήταν η τεχνολογική, οικονομική και πολιτιστική αποσύνδεση.

Ο τελευταίος ήταν ο ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος.

πηγή:Washington Post

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

30.03.2025 | 09:50

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ και για τους τομεάρχες

30.03.2025 | 09:23

Συναγερμός στο Κρεμλίνο: Εξερράγη συνοδευτική λιμουζίνα του προέδρου Πούτιν κοντά στην FSB

30.03.2025 | 09:15

Ιμάμογλου μετά τη μαζική συγκέντρωση: "Το έθνος θα κερδίσει - Σε ευχαριστώ Κωνσταντινούπολη"

30.03.2025 | 09:05

Planet [Wanderer]: Χορογραφία με 8μελές ανσάμπλ στο ODD – Onassis Dance Days 2025

30.03.2025 | 08:56

Independent: Η Ρωσία ετοιμάζει νέα επίθεση για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση

30.03.2025 | 08:47

Politico: Οι ελπίδες τις Λεπέν για την προεδρία μπορεί να τελειώσουν

30.03.2025 | 08:35

Άσχημη τροπή παίρνει το διαζύγιο του Hugh Jackman με την Deborra-Lee Furness

30.03.2025 | 08:29

Μητσοτάκης - Νετανιάχου: Τι θα συζητήσουν σήμερα στο Ισραήλ

30.03.2025 | 00:33

Xρηστίδου σε Λιάγκα: "Όταν δεν σέβεσαι τα δικά μου όρια, θα ακολουθώ τον νόμιμο δρόμο"

29.03.2025 | 21:30

Σχίζας: «Ο έρωτας "περνάει από το στομάχι"; Θα σου απαντούσα από πού περνάει αλλά μετά τις 00:00...»

29.03.2025 | 20:16

Πάνος Βλάχος: "Η Ελλάδα δεν είναι μία θλιβερή χώρα χριστιανoταλιμπάν" [vid]

29.03.2025 | 17:42

Νότης Σφακιανάκης: Επιστρέφει; Ποιες προϋποθέσεις φέρεται να έχει θέσει

29.03.2025 | 17:01

"Λύγισε" ο Μπιμπίλας για την δίκη Φιλιππίδη: "Ξέσπασα δύο φορές σε λυγμούς..."

29.03.2025 | 13:49

Βάσω Λασκαράκη: "Δεν είχα βενζίνη για να πάω στο γύρισμα" [vid]

29.03.2025 | 01:40

Ο Νίκος Μπάρκουλης ξεκαθαρίζει: «Δουλεύω για την μάνα μου και τι πάει να πει πως είμαι γιος του Μπάρκουλη;»

29.03.2025 | 01:28

Ατάκα Λιάγκα για Αρναούτογλου: "Με ζηλεύει θανάσιμα κι έχω αποδείξεις..."

29.03.2025 | 20:15

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-2 αποστέλλονται στον Ινδικό Ωκεανό εν μέσω της κλιμάκωσης Τραμπ-Ιράν

28.03.2025 | 20:35

Κάρνι: Η εποχή της στενής συνεργασίας του Καναδά με τις ΗΠΑ «τέλειωσε»

28.03.2025 | 20:24

Οι Ευρωπαίοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο άρσης κυρώσεων κατά της Ρωσίας

28.03.2025 | 20:16

Το Δόγμα Τραμπ: Χειροδικία και αντεπίθεση σε ένα μονοπολικό σκηνικό

28.03.2025 | 10:14

Οι εξελίξεις στο Χαρτούμ αποτελούν «καμπή» στον πόλεμο στο Σουδάν

28.03.2025 | 09:09

Πούτιν: «Η Γροιλανδία δεν αφορά τη Ρωσία» – Έμμεσο άνοιγμα προς τις ΗΠΑ

28.03.2025 | 08:35

Ποια “μαριονέτα” των ΗΠΑ θα ηγηθεί της οικονομικής ανασυγκρότησης του Λιβάνου;

27.03.2025 | 19:04

Ο Νετανιάχου οδηγεί το Ισραήλ σε δικαστική κρίση

MUST READ

Κόσμος

Μιανμάρ: Στους 1.644 οι νεκροί – Μια 30χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια μετά από 30 ώρες

Νωρίτερα, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στο Μανταλέι της Μιανμάρ, κοντά στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP.

29.03.2025 | 17:55

Κόσμος

Ταϊλάνδη: Σοκαριστικό βίντεο άνδρα σε ουρανοξύστη την ώρα του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ

«Τη μια στιγμή ζεις τις καλύτερες στιγμές της ζωή σου και την επόμενη είσαι κολλημένος στην κορυφή ενός ουρανοξύστη κατά τη διάρκεια ενός σεισμού», έγραψε στην περιγραφή του βίντεο η σύντροφος του άνδρα

29.03.2025 | 15:09

Κόσμος

Ταϊλάνδη: Χιλιάδες θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια-"Οι άνθρωποι ουρλιάζουν"

Έκθεση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών προβλέπει ότι υπάρχει 34% πιθανότητα να υπάρξουν μεταξύ 10.000 και 100.000 θάνατοι.

29.03.2025 | 11:49

Κόσμος

Μιανμάρ: Βιβλική καταστροφή από τον φονικό σεισμό -«Σκάβουμε με γυμνά χέρια, ακούμε να φωνάζουν βοήθεια»

Από τον ισχυρό σεισμό καταστράφηκαν κτίρια και υποδομές, ενώ ένας υπό κατασκευή ουρανοξύστης γκρεμίστηκε στη γειτονική Ταϊλάνδη.

29.03.2025 | 01:19

Κόσμος

Απάνθρωπες συνθήκες: Εξαφανισμένος ΛΟΑΤΚΙ+ στις ΗΠΑ βρέθηκε σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ

Η δικηγόρος του νεαρού άνδρα δήλωσε ότι η διοίκηση Τραμπ απομάκρυνε βίαια τον εντολέα της από τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς δικαστική ακρόαση ή εντολή απέλασης.

28.03.2025 | 19:33

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη: Στα 880 ευρώ ο κατώτατος μισθός

27.03.2025 | 00:10

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Πολιτική

Προανακριτική: Υπερψηφίστηκε η απευθείας παραπομπή Τριαντόπουλου - Τι ανέφερε στο υπόμνημά του

28.03.2025 | 14:20

Νωρίτερα, η πλειοψηφία αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της - μετά και το υπόμνημα του Χρ. Τριαντόπουλου - αποφάσισε την ολοκλήρωση των εργασιών της ορίζοντας προθεσμία για τη σύνταξη πορίσματος.

Πολιτική

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, παρών στη "συμμαχία των προθύμων"

27.03.2025 | 08:15

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε.

Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία [vid]

27.03.2025 | 14:55

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Πολιτική

Δένδιας: Αυξήσεις έως 20% στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις φάσεις

28.03.2025 | 14:00

Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας για τις σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, αυξήσεις που δίνονται κατόπιν έγκρισης του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα ξεκινήσουν από την 1η Απριλίου 2025 και θα ολοκληρωθούν την 1η Οκτωβρίου

Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης κλείνει κάθε πόρτα σε συνεργασία

27.03.2025 | 13:04

Απέρριψε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για ένα κοινό ψηφοδέλτιο. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι με αυτή τη στάση του, προσφέρει «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πριν και το μετά του σεισμού στην Μιανμάρ -Ισοπεδώθηκαν ολόκληρα τετράγωνα

Εικόνες εκτεταμένης καταστροφής σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Μιανμάρ, στο Μανταλέι, αποκαλύπτουν οι δορυφορικές φωτογραφίες της Maxar από την περιοχή που χτύπησαν την Παρασκευή τα 7,7 Ρίχτερ του σεισμού.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το πριν και το μετά του σεισμού στην Μιανμάρ -Ισοπεδώθηκαν ολόκληρα τετράγωνα

Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στην Μιανμάρ – Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες

Κάτοικοι κοιμούνται στους δρόμους υπό τον φόβο ενός νέου ισχυρού σεισμού

Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στην Μιανμάρ – Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες

Σεισμός στη Μιανμάρ: «Απελευθερώθηκε ενέργεια ίση με 334 ατομικές βόμβες»

Η σεισμική δόνηση, η ισχυρότερη των τελευταίων 100 ετών στη νοτιοανατολική Ασία, κατέστρεψε κρίσιμες υποδομές σε μια χώρα ήδη βαθιά πληγωμένη από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2021

Σεισμός στη Μιανμάρ: «Απελευθερώθηκε ενέργεια ίση με 334 ατομικές βόμβες»

Μιανμάρ: Στους 1.644 οι νεκροί – Μια 30χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια μετά από 30 ώρες

Νωρίτερα, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στο Μανταλέι της Μιανμάρ, κοντά στο επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού, ανέφεραν δημοσιογράφοι του AFP.

Μιανμάρ: Στους 1.644 οι νεκροί – Μια 30χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια μετά από 30 ώρες

Η κυβέρνηση μπροστά στις επόμενες κρίσιμες δημοσκοπήσεις

Η ανησυχία σχετικά με τη σταθεροποίηση των «χαμηλών πτήσεων» στις δημοσκοπήσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης για να αλλάξει την κατάσταση

Η κυβέρνηση μπροστά στις επόμενες κρίσιμες δημοσκοπήσεις

Χυδαία στοχοποίηση γυναίκας δημοσιογράφου για να πληγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης - τι απαντάει ο Υπουργός

Υπάρχουν κανόνες στην πολιτική – Ποτέ δεν επιτρέπεται να χτυπάμε γυναικόπαιδα

Χυδαία στοχοποίηση γυναίκας δημοσιογράφου για να πληγεί ο Άδωνις Γεωργιάδης – τι απαντάει ο Υπουργός

Μπακογιάννη: Θα υπέγραφα και εγώ την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τη Θράκη

«Πολιτικά αδιάφορη η διαγραφή Σαμαρά»

Μπακογιάννη: Θα υπέγραφα και εγώ την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τη Θράκη

Η κυβέρνηση επαναφέρει την οικονομία σε πρώτο πλάνο

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και τις αυξήσεις επιδομάτων και δημοσίων υπαλλήλων, που παρασύρει, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε μια ακόμη στοχευμένη κίνηση, τις νέες αυξήσεις μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η κυβέρνηση επαναφέρει την οικονομία σε πρώτο πλάνο