Σεργκέι Μπριν: Ο συνιδρυτής της Google που έγινε δισεκατομμυριούχος και ο χωρισμός μετά τον Μασκ
Πηγή Φωτογραφίας: BFA.COM
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να συμπεριληφθούν στους πλουσιότερους του κόσμου; Κάποιοι τα κατάφεραν κληρονομώντας πλούτο, μερικοί από καθαρή τύχη, όμως οι περισσότεροι τα κατάφεραν με το να δουλέψουν πάρα πολύ.
Αν και η σκληρή δουλειά δεν είναι το μόνο που χρειάζεται για να βγάλει κανείς πολλά χρήματα, μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις. Στην παρακάτω λίστα θα εξετάσουμε την περίπτωση ενός εξαιρετικού ανθρώπου που έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο να μην παρατήσει τα όνειρά του ακόμα και όταν το μέλλον φαίνεται ζοφερό.
Σήμερα, θα κοιτάξουμε με το The Richest τον κόσμο των δισεκατομμυριούχων μέσα από τον Σεργκέι Μπριν, συνιδρυτή της Google, και θα μάθουμε πώς έφτασε στην κορυφή
Γεννημένος την 21η Αυγούστου 1973 από Εβραίους γονείς, με καταγωγή από τη Μόσχα της Ρωσίας, ο Σεργκέι Μπριν μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους γονείς του Μάικλ και Ευγενία Μπριν στη νεαρή ηλικία των έξι ετών. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής μαθηματικών ενώ η μητέρα του ήταν ερευνήτρια της NASA. Ο Sergey ήταν μαθητής στο Paint Branch Montessori School στο Μέριλαντ, πριν συνεχίσει στο γυμνάσιο Eleanor Roosevelt.
Αργότερα μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ για να σπουδάσει επιστήμη των υπολογιστών και μαθηματικά. Μετά το πρώτο του πτυχίο, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, μέσω μιας υποτροφίας, του πρόσφερε την ευκαιρία να συνεχίσει το μεταπτυχιακό του στην Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Χρόνια αργότερα, ο Σεργκέι Μπριν επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να πάρει το διδακτορικό του στην Επιστήμη Υπολογιστών.
Μετά την απόκτηση του πρώτου του πτυχίου, ο Σεργκέι Μπριν έκανε πρακτική άσκηση στην Wolfram Researchers προτού αποκτήσει M.S στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Κατά την απόκτηση του μεταπτυχιακού του, ο Σεργκέι Μπριν γνώρισε τον Λάρι Πέιτζ, έναν ερευνητή.
Η πρόθεση του Sergey Brin ήταν να αναπτύξει συστήματα εξόρυξης δεδομένων, ενώ ο Larry Page εστίασε στην επέκταση «της έννοιας της εξαγωγής της σημασίας μιας ερευνητικής εργασίας από τις αναφορές της σε άλλες εργασίες». Αυτό οδήγησε σε μια εργασία με τίτλο «The Anatomy of a Large-Scale Hypertextual Web Search Engine» που γράφτηκε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τις ιδέες τους.
Μετά από τόσους πειραματισμούς και υποθέσεις, ο Σεργκέι Μπριν και ο Λάρι Πέιτζ ίδρυσαν μαζί την Google το έτος 1998, στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google θα είχε καταλήξει να είναι απλώς μια μηχανή αναζήτησης αν δεν υπήρχε η καθοριστική συμβολή του Andy Bechtolsheim, συνιδρυτή της Suns Microsystems, ο οποίος τους έγραψε μια επιταγή 100.000 δολαρίων για να δημιουργήσουν την εταιρεία.
Η Τεχνολογία και τα πρώτα εκατομμύρια
Μέχρι το 2001, η Google είχε γίνει δημόσια και ο Σεργκέι Μπριν παραιτήθηκε από πρόεδρος για να γίνει πρόεδρος τεχνολογίας και προϊόντων μαζί με τον συνιδρυτή του Λάρι Πέιτζ το 2004. Ωστόσο, το την ίδια χρονιά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημόσια Προσφορά κάτι που έκανε τον Σεργκέι Μπριν αμέσως εκατομμυριούχο. Το επόμενο έτος, η Google γνώρισε εκθετική ανάπτυξη καθώς αναπτύχθηκαν οι Χάρτες Google, το Blogger Mobile, το Google Reader και η εταιρεία απέκτησε το YouTube.
Το 2011, ο Sergey Brin, ενώ ήταν επικεφαλής τεχνολογίας, έγινε διευθυντής ειδικών έργων. Έγινε επίσης διευθυντής της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του YouTube και άλλων επιχειρήσεων που απέκτησε ο ίδιος και ο Λάρι Πέιτζ όλα αυτά τα χρόνια.
Μετοχές και Επενδύσεις
Ο Σεργκέι Μπριν οφείλει την ιδιότητά του ως δισεκατομμυριούχος στο μερίδιό του στην Alphabet, τη μητρική εταιρεία της Google, στο YouTube και σε άλλες επιχειρήσεις. Κατέχει μετοχές Κατηγορίας Γ και Β, οι οποίες ανέρχονται στο 6% του συνόλου της επιχείρησης.
Κατέχει επίσης μετοχές στην Tesla, την παγκοσμίως διάσημη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την Occam’s Razor, καθώς και σε μια εταιρεία χαρτογράφησης γονιδιώματος που ιδρύθηκε από την πρώην σύζυγό του, την 23andMe.
Φιλανθρωπικό Έργο και Προσωπική Ζωή
Ο Σεργκέι Μπριν ίδρυσε το οικογενειακό του ίδρυμα, στο οποίο έδωσε το όνομά του. Το Ίδρυμα Οικογένειας Sergey Brin κατέχει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.
Ο Μπριν δίνει ετήσια επιχορήγηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμά του αλλά και σε άλλους οργανισμούς όπως οι: Tides Foundation, Girls Who Code, Color of Change, Progressive Now Colorado και Proteus Fund. Έχει επίσης κάνει δωρεές στην εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και σε άλλους δημοκρατικούς σκοπούς, όπως η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών (DNC).
Ο Sergey Brin ήταν παντρεμένος με την Anne Wojcicki με την οποία έχει δύο παιδιά. Χώρισαν το 2015 και εκείνος ξαναπαντρεύτηκε τη Nicole Shanahan, με την οποία απέκτησε μια κόρη, όμως χώρισαν το 2021 μετά από εικασίες ότι η Nicole είχε σχέση με τον Έλον Μασκ.
Βραβεία και Αναγνωρίσεις
Το 2002 ο Σεργκέι Μπριν κέρδισε το MIT Technology Review TR100 μαζί με τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, και την επόμενη χρονιά έλαβε τιμητικό MBA από το IE Business School. Το 2004 κέρδισε τον τίτλο του επιχειρηματία της χρονιάς στην EY, και πάλι μαζί με τον Larry Page.
Το 2009 κέρδισε επίσης το βραβείο Marconi Foundation Prize, το οποίο είναι το υψηλότερο βραβείο στη μηχανική, ονομάστηκε ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στον κόσμο από το Forbes και αργότερα την ίδια χρονιά, εισήχθη στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Forbes, ο Σεργκέι Μπριν είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική του περιουσία, ύψους 87,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας