Οικονομία

Προϋπολογισμός: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 6% φέτος

Προϋπολογισμός: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 6% φέτος
Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 6% για φέτος θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 6% για φέτος θα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023, που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δημιουργούν περιθώριο μικρότερου πρωτογενούς ελλείμματος φέτος σε σχέση με το στόχο για 1,7% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης τις επόμενες εβδομάδες σε συνάρτηση με τος διεθνείς εξελίξεις σύμφωνα με πηγές του υπουργείου οικονομικών.

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 349 εκατ. ευρώ στο 10μηνο

Υπέρβαση κρατικών εσόδων 12% και άνω έως τον Οκτώβριο, διασφαλίζει την πλήρη επίτευξη των στόχων που έθεσε για φέτος η κυβέρνηση στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης τονίζει σε δήλωσή του ότι «τα φορολογικά έσοδα του Οκτωβρίου ήταν αυξημένα κατά 289 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, ποσό που είναι καλύτερο σε σχέση με αυτό που είναι αναγκαίο για να επιτευχθούν οι στόχοι που αναφέρονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Τα στοιχεία στέλνουν μήνυμα για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες. «Καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα στη διεθνή οικονομία και παρατηρούνται τάσεις επιβράδυνσης στην Ευρώπη, τα στοιχεία από τα έσοδα του Οκτωβρίου δεν δείχνουν σοβαρή τάση διαφοροποίησης αναφορικά με την πολλή θετική πορεία που έχει η οικονομία το 2022» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κύριος Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για την περίοδο του Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 4,769 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 11,027 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 και ελλείμματος 11,497 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments