Διεθνή

Ουκρανία: Παρατείνεται για δύο μήνες η συμφωνία σιτηρών

Ουκρανία: Παρατείνεται για δύο μήνες η συμφωνία σιτηρών

Πηγή Φωτογραφίας: worledgrain

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Υποδομών

Παράταση για δύο μήνες της συμφωνίας σιτηρών, που έληγε στις 19 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών, όπως μετέδωσε πριν από λίγο μέσω telegram, το Nexta.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, ηια συμφωνία που επιτρέπει στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα συνεχιστεί “υπό τους σημερινούς όρους”.

αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Αυτή η απόφαση ελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Ο ΟΗΕ και η Τουρκία παραμένουν εγγυητές της πρωτοβουλίας“, επισήμανε ο υπουργός Ολεξάντρ Κουμπράκοφ σε ανάρτησή του στο Twitter εκφράζοντας την ικανοποίησή του για ένα βήμα “σημαντικό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης”.

Η αρχική συμφωνία είχε υπογραφεί τον Ιούλιο και είχε βοηθήσει να αποτραπεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιτρέποντας την εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Η συμφωνία αυτή, που θα εξέπνεε αύριο Παρασκευή, επέτρεψε να εξαχθούν περισσότεροι από 11 εκατομμύρια τόνοι από τα ουκρανικά λιμάνια σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments