Διεθνή

Βουλγαρία: Πέντε συλλήψεις για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Βουλγαρία: Πέντε συλλήψεις για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: todayonline

Συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα μετά από συνεργασία των βουλγαρικών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με Τούρκους εισαγγελείς

Βούλγαροι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε πέντε άτομα για υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών σε σχέση με την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που σκότωσε έξι ανθρώπους στις 13 Νοεμβρίου, δήλωσε το Σάββατο ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Ιβάν Γκέσεφ.

Τρεις άνδρες μολδαβικής καταγωγής και ένας άνδρας και μια γυναίκα συριακής – κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν από τις βουλγαρικές ειδικές αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από έρευνες και στενή συνεργασία με τους Τούρκους εισαγγελείς, είπε ο Γκέσεφ στο Reuters.

“Πέντε άτομα κατηγορήθηκαν. Οι κατηγορίες είναι σε δύο ομάδες – για υποστήριξη τρομοκρατικών ενεργειών σε άλλη χώρα, συγκεκριμένα στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, και για εμπορία ανθρώπων”, είπε ο Γκέσεφ.

«Αυτοί οι άνθρωποι εμπλέκονταν κυρίως σε εμπορία ανθρώπων μέσω των συνόρων (με την Τουρκία) και λαθρεμπόριο», είπε.

Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν από το βουλγαρικό δικαστήριο να θέσει τους τέσσερις άνδρες υπό κράτηση, ενώ θα αναζητηθεί διαφορετική επιλογή για τη γυναίκα λόγω κατάστασης υγείας, είπε.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς έχουν ήδη ζητήσει την έκδοση ορισμένων από τους ύποπτους συνεργούς στην έκρηξη, πρόσθεσε ο Γκέσεφ.

Την Παρασκευή, τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση 17 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην έκρηξη, συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας, βασικής ύποπτης, την οποία η αστυνομία αναγνώρισε ως την Ahlam Albashir από τη Συρία.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, η οποία επίσης τραυμάτισε περισσότερους από 80 ανθρώπους στην πολυσύχνταστη Istiklal.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε αμέσως τους Κούρδους μαχητές για την έκρηξη και η αστυνομία είπε ότι η ύποπτη βομβιστής εκπαιδεύτηκε από Κούρδους μαχητές στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments