Διεθνή

Ρωσία προς ΗΠΑ: Βαθύτερη εμπλοκή στην Ουκρανία εγκυμονεί αυξανόμενους κινδύνους

Ρωσία προς ΗΠΑ: Βαθύτερη εμπλοκή στην Ουκρανία εγκυμονεί αυξανόμενους κινδύνους

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία παρασύρει τη σύγκρουση, τώρα στον 10ο μήνα της, ενώ διακινδυνεύει μια πιθανή άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Η Ρωσία προσπαθεί να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να κατανοήσουν ότι η βαθύτερη εμπλοκή της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία εγκυμονεί αυξανόμενους κινδύνους, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα παραπονεθεί ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία παρασύρει τη σύγκρουση, τώρα στον 10ο μήνα της, ενώ διακινδυνεύει μια πιθανή άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

“Στέλνουμε μηνύματα στους Αμερικανούς ότι η γραμμή κλιμάκωσης και η ολοένα βαθύτερη εμπλοκή τους σε αυτή τη σύγκρουση είναι γεμάτη με τρομερές συνέπειες. Οι κίνδυνοι αυξάνονται”, ανέφερε ο Ριάμπκοφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Κίεβο και η Δύση λένε ότι η Ρωσία ευθύνεται για οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση μετά την απρόκλητη εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τη συνεχιζόμενη κατοχή του ουκρανικού εδάφους και τις λεπτώς καλυμμένες πυρηνικές απειλές.

Ο Ριάμπκοφ φέρεται να είπε ότι δεν υπήρξε διάλογος μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, αλλά ότι οι δύο πλευρές «ανταλλάσσουν περιοδικά σήματα».

Δεν γνώριζε καμία επαφή μέσω μιας συγκεκριμένης στρατιωτικής γραμμής επικοινωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters νωρίτερα την Τρίτη ότι μια ειδική γραμμή «αποσύγκρουσης» μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών στρατιωτικών είχε χρησιμοποιηθεί μία φορά από την έναρξη του πολέμου.

“Δεν γνωρίζω κανένα κανάλι αποσύγκρουσης σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία… Δεν έχουμε κανένα διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της Ουκρανίας επειδή οι θέσεις μας είναι ριζικά αντίθετες”, φέρεται να είπε ο Ριάμπκοφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments