Ελλάδα

Σεισμός: “Ταρακούνησαν” τους σεισμολόγους τα νέα 5,2 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια

Σεισμός: “Ταρακούνησαν” τους σεισμολόγους τα νέα 5,2 Ρίχτερ στη νότια Εύβοια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Στις πρώτες δηλώσεις τους εμφανίστηκαν έντονα προβληματισμένοι, συνιστώντας ωστόσο ψυχραιμία

Αναστάτωση στον κόσμο και ανησυχία στους σεισμολόγους προκάλεσαν τα 5,2 Ρίχτερ λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, με επίκεντρο τη νότια Εύβοια που καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έδινε σεισμούς…

Στις πρώτες δηλώσεις τους εμφανίστηκαν έντονα προβληματισμένοι, συνιστώντας ωστόσο ψυχραιμία.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως «παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός».

«Περιπλέκεται το σκηνικό, αναφορικά με το ποιος είναι ο κύριος σεισμός», ανέφερε ο ειδικός. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου ώστε να δούμε ποιος είναι τελικά ο κύριος σεισμός».

«Η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλους σεισμούς και τα κτίρια αντέχουν τόσους βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο κ. Λέκκας, καθησυχάζοντας.

«Η περιοχή δεν έχει να δώσει μεγάλο σεισμό», ενώ πρόσθεσε ότι «αντέχουν τα κτήρια». «Δεν εμφανίζεται το ρήγμα στην επιφάνεια, είναι σε βάθος, μιας και δεν έχει δώσει σημαντική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», κατέληξε.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε πως για τον πρωινό (Τρίτη 29/11) σεισμό στην Εύβοια είχε πει ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. «Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία», έγραψε σε νέα του ανάρτηση.

«Σεισμός, Νεά Στύρα Εύβοιας. To πρωί έγραψα, «ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία». Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία. Μετά τον αποψινό 5άρη συμπεραίνω ότι ο 4,8 δεν ήταν ο κύριος», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για αλλαγή δεδομένων έκανε λόγο από την πλευρά του και ο Άκης Τσελέντης, σημειώνοντας πως ο σεισμός θα έχει τη δική του εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments