Διεθνή

Politico: Το δώρο του επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου στο Πεκίνο: Το DNA του

Politico: Το δώρο του επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου στο Πεκίνο: Το DNA του
Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Πεκίνου, ο Μισέλ θα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ COVID με μπατονέτα κατά την άφιξή του στην Κίνα

Όταν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επισκεφθεί την Κίνα (σήμερα) θα αφήσει πίσω του ένα δώρο για τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ: ένα επίχρισμα από το γενετικό υλικό του.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Πεκίνου, ο Μισέλ θα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ COVID με μπατονέτα κατά την άφιξή του στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της δικής του επίσκεψης στην Κίνα νωρίτερα αυτό το μήνα , η εξέταση PCR του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς διεξήχθη από έναν Γερμανό γιατρό που ταξίδεψε μαζί του στο αεροπλάνο του, και όχι από τον τοπικό Κινέζο.

Αλλά αυτές οι προφυλάξεις δεν έχουν ληφθεί πριν από την επίσκεψη του Μισέλ. Ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε στο POLITICO’s Brussels Playbook ότι το PCR του Μισέλ χορηγείται από γιατρό από την κινεζική κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο από τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να επιτρέψει στους γιατρούς του Βλαντιμίρ Πούτιν να του κάνουν τεστ COVID νωρίτερα φέτος, όταν επισκέφθηκε τη Ρωσία, επέλεξε να καθίσει στην άλλη άκρη ενός τραπεζιού μήκους 4 μέτρων για να επιτρέψει την κοινωνική αποστασιοποίηση. Το Reuters  ανέφερε  ότι ο Μακρόν είχε αρνηθεί τη ρωσική δοκιμή λόγω φόβου ότι το DNA του θα μπορούσε να συλλεχθεί κατά τη διαδικασία, αν και τα Ηλύσια δεν θα το επιβεβαίωσαν .

Στη δική του επίσκεψη στη Ρωσία λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Μακρόν, ο Σολτς αρνήθηκε επίσης να υποβληθεί σε ρωσική μπατονέτα, επιλέγοντας αντ’ αυτού έναν γιατρό στη γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα για να τον εξετάσει.

«Οποιοσδήποτε παγκόσμιος ηγέτης που δεν αρνείται να δώσει δείγμα είναι σαφώς παραπληροφορημένος», σημειώνει ο Μπράιαν Μακ Ντόναλντ, ένας μοριακός γενετιστής που εργάζεται ως ειδικός μάρτυρας DNA στην Αυστραλία. «Θα συμβούλευα κάθε παγκόσμιο ηγέτη που σκέφτεται να πάρει μια μπατονέτα από μια ξένη κυβέρνηση να μην το κάνει».

Ενώ θα ήταν επίσης δυνατό να ληφθεί δείγμα DNA από έναν επισκέπτη παγκόσμιο ηγέτη από, ας πούμε, μια τρίχα που άφησαν πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποιούν για ένα γεύμα, ο Μακ Ντόναλντ, τονίζει υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε ένα στυλεό που μοιάζει με PCR.

Η διαφορά είναι η ποσότητα και η ποιότητα του DNA, λέει ο ΜακΝτόναλντ: «Λοιπόν, σε ένα δοχείο ποτού, μπορεί να είσαι τυχερός και να είναι αρκετό, αλλά μπορεί να μην… Μια τρίχα δεν είναι πολύ καλή πηγή – πρέπει να είναι σε κατάλληλο στάδιο του κύκλου ζωής, να έχει μια ρίζα πάνω της».

Ένα στυλεό, από την άλλη πλευρά, “είναι ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται δείγματα αναφοράς για ιατροδικαστικές βάσεις δεδομένων… Θα έχετε τόνους DNA για να κάνετε προφίλ και ακόμη και γενετική αλληλουχία σε ένα στοματικό ή ρινικό στυλεό.”

Το είδος των πληροφοριών που θα μπορούσαν να εξαχθούν από ένα τέτοιο δείγμα θα ήταν μια προδιάθεση για ασθένειες που έχουν γενετική συνιστώσα ή οικογενειακές σχέσεις με άλλους που είχαν λάβει δείγματα, για να μην αναφέρουμε μελλοντικές χρήσεις DNA που είναι προς το παρόν απρόβλεπτες.

Ο Μισέλ πρόκειται να συναντήσει τον Σι για διμερή συζήτηση την Πέμπτη. Θα είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που θα επισκεφθεί την Κίνα από τότε που οι μαζικές διαδηλώσεις έπληξαν τη χώρα στη μεγαλύτερη εκδήλωση δημόσιας οργής κατά των ηγετών του Πεκίνου από τη σφαγή στην πλατεία Τιενανμέν το 1989.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments