Nέα της αγοράς

ΚτΠ: Η τριπλέτα των έργων του e-Justice

ΚτΠ: Η τριπλέτα των έργων του e-Justice

Πηγή Φωτογραφίας: Hamburger Justiz - Hamburg.de - Πρόλογος

Η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) έβαλε μπροστά έναν ακόμα μεγάλο διαγωνισμό

Πατήθηκε το κουμπί για ένα ακόμα mega – έργο πληροφορικής που θα βάλει την ελληνική Δικαιοσύνη στην ψηφιακή σφαίρα. Το στοίχημα της επιτάχυνσης στην απονομή της Δικαιοσύνης, της μείωσης των εκκρεμών υποθέσεων και της ελάφρυνσης του φόρτου που σηκώνουν τα ελληνική δικαστήρια είναι καθοριστικό για την οικονομική ανάκαμψη και την κοινωνική συνοχή. Για να κερδηθεί, η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) έβαλε μπροστά έναν ακόμα μεγάλο διαγωνισμό, από την τριπλέτα των έργων που έχει στην ατζέντα της για το e-Justice.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, η Κοινωνία της Πληροφορίας εντατικοποιεί τα projects που έχει αναλάβει, με τελευταίο βήμα την προκήρυξη διαγωνισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, ένα έργο που ξεπερνά τα 97 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η ΚτΠ προκηρύσσει την «διενέργεια Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Άνω των Ορίων Διαγωνισμού για τη σύναψη Συμφωνίας – Πλαίσιο για το Έργο: «Ψηφιοποίηση Αρχείων Δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης» με Κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5150259 του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ψηφιοποίηση των αρχείων δεδομένων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει τους παρακάτω Φορείς της Δικαιοσύνης: Άρειος Πάγος, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Ειρηνοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Εφετεία, Πρωτοδικεία και Πταισματοδικεία.

Η ψηφιοποίηση περιλαμβάνει, τόσο τη σάρωση στοιχείων των παραπάνω αναφερομένων Δικαστηρίων/ Εισαγγελιών, όσο και την καταχώριση βασικών στοιχείων τους σε εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα, ώστε να δημιουργηθούν ψηφιακά αντίγραφα. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται τα αρχεία 368 Δικαστηρίων/Εισαγγελιών, εκ των οποίων 288 βρίσκονται στην Ηπειρωτική Χώρα και 80 σε νησιά.

Το σύνολο των σελίδων που θα ψηφιοποιηθούν ανέρχεται περίπου σε 300.244.990 σελίδες. Επιπρόσθετα το έργο περιλαμβάνει και συγκεκριμένα για την πρώτη Εκτελεστική Σύμβαση την Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης , Διαδικασιών, Εγγράφων & Ψηφιακών Αρχείων/ συστήματος Ψηφιακής Αρχειοθέτησης (Ψηφιακό Αποθετήριο),, εντός του οποίου θα τηρείται το αρχείο στο διηνεκές. Το σύστημα αυτό θα παρέχει με web services την δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων του συστήματος από άλλα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το έργο περιλαμβάνει:

• Ειδικότερα για την πρώτη εκτελεστική Σύμβαση την ανάπτυξη και θέση σε παραγωγική λειτουργία υποσυστήματος Διαχείρισης Διαδικασιών, Εγγράφων και Αρχείων/ συστήματος Ψηφιακής Αρχειοθέτησης (Ψηφιακό Αποθετήριο) εντός του οποίου θα τηρείται το αρχείο στο διηνεκές. Στο σύστημα αυτό θα εισαγάγονται τα ψηφιακά προϊόντα των λοιπών Αναδόχων και θα παρέχει μέσω web services την δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων του συστήματος από άλλα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπου απαιτείται, τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα θα μεταπτωθούν σε βάση δεδομένων πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. (π.χ. ΟΣΔΔΥ-ΠΠ). • Τη διασύνδεση των επιμέρους Υποσυστημάτων/ εφαρμογών. • Την υποστήριξη της διαδικασίας ψηφιοποίησης με εξειδικευμένες εφαρμογές. • Τη σάρωση αρχείων 368 Δικαστηρίων/Εισαγγελιών που συμμετέχουν στο έργο. • Την επεξεργασία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, των σαρωμένων εγγράφων – βιβλίων και αρχείων (εφόσον κατά ή μετά τη σάρωση διαπιστωθεί μη αποδεκτή ποιότητα σάρωσης). • Την τεκμηρίωση (χαρακτηρισμό σε συγκεκριμένα πεδία/ μεταδεδομένα) των σαρωμένων εγγράφων – βιβλίων και αρχείων. • Την καταχώρηση, εις διπλούν, στοιχείων από τα έγγραφα – βιβλία και αρχεία που θα σαρωθούν σε Κέντρα Καταχώρησης που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό. Η καταχώρηση θα γίνει με τη μέθοδο της απευθείας πληκτρολόγησης (data entry) μέσω ειδικής εφαρμογής που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου.

• Τον ποιοτικό & ποσοτικό έλεγχο των παραγόμενων ψηφιακών προϊόντων. • Τον ποιοτικό & ποσοτικό έλεγχο των καταχωρημένων στοιχείων των βιβλίων και αρχείων, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ακεραιότητα των δεδομένων και η αποφυγή λαθών (λάθη στην καταχώρηση στοιχείων, διπλή καταχώρηση του ίδιου εγγράφου, κλπ.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments