Καιρός

Αρναούτογλου για κακοκαιρία «Gaia»: Σφοδροί νοατιάδες – Πού έφτασαν τα 13 μποφόρ

Αρναούτογλου για κακοκαιρία «Gaia»: Σφοδροί νοατιάδες – Πού έφτασαν τα 13 μποφόρ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook έχει προειδοποιήσει για θυελλώδεις νοτιάδες που θα ξεπεράσουν τα 10-11 μποφόρ και θα φέρουν μεγάλα κύματα στις ακτές ιδιαίτερα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης…

Όπως σημείωσε σε νεότερη ανάρτησή του, διατηρώντας την επιφύλαξη ω ανεπίσημη, στη Βασιλίτσα καταγράφηκε ριπή ανέμου στα 145 χιλιόμετρα την ώρα κάτι που αντιστοιχεί περίπου στα 13 Μποφόρ.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Δεν γνωρίζω ακόμα αν η μέτρηση είναι επίσημη αλλά ο μετεωσταθμός του ΕΑΑ στην Βασιλίτσα κατέγραψε πρίν από λίγο ριπή νοτιά στα 145 χιλιόμετρα την ώρα κάτι που αντιστοιχεί στα 13 περίπου Μποφόρ (τυφώνας κατηγορίας 1 σύμφωνα με την Κλίμακα Τυφώνων Σαφιρ- Σίμπσον!

Νωρίτερα, ο έμπειρος προγνώστης καιρού είχε προειδοποιήσεις για τους σφοδρούς νοτιάδες, που γέρνει η κακοκαιρία Gaia, αναφέροντας:

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ – ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του poseidon.hcmr.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2-2,5 μέτρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής και τα 3 με 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης!!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη για καλό και για κακό οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους των παραπάνω θαλάσσιων περιοχών να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments