Nέα της αγοράς

Καύσιμα: Οι χαμηλές τιμές και η πίεση για πλαφόν

Καύσιμα: Οι χαμηλές τιμές και η πίεση για πλαφόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η μέση πανελλαδική τιμή για την απλή αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1,923 ευρώ το λίτρο

Σε μια περίοδο χαμηλών τιμών όπου το πετρέλαιο θέρμανσης προσεγγίζει τις τιμές που ίσχυαν πέρυσι και η βενζίνη και το diesel κίνησης κινούνται σταθερά κάτω από τα δύο ευρώ με περαιτέρω πτωτική τάση, η ελληνική αγορά αισιοδοξεί ότι οι καταναλωτές θα «γεμίσουν» ρεζερβουάρ και δεξαμενές για τα Χριστούγεννα.

Η μέση πανελλαδική τιμή για την απλή αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1,923 ευρώ το λίτρο, για το diesel κίνησης στα 1,864 και για το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,164. Σε σχέση με πέρυσι η τιμή της βενζίνης είναι αυξημένη κατά περίπου 20 λεπτά και του πετρελαίου κίνησης κατά 40 λεπτά ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα έχοντας φυσικά ενσωματώσει τις εκπτώσεις των ΕΛΠΕ και την απευθείας επιδότηση στην αντλία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές των υγρών καυσίμων παρουσιάζουν πτώση σχεδόν 2 λεπτών σε ημερήσια βάση. «Από την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να καταγραφούν και στις αντλίες και οι μειώσεις των τελευταίων ημερών. Εμείς σαν κλάδος πιέζουμε για φθηνά υγρά καύσιμα γιατί αυτό που πλήττει τον κλάδο μας είναι οι μικρές ποσότητες που αγοράζει ο πελάτης», επεσήμανε.

Από το φθινόπωρο η Ελλάδα είναι μέσα στις 3 – 4 χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες τιμές στην αμόλυβδη. Αυτό οφείλεται στον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και στο ΦΠΑ που στην Ελλάδα παραμένει στο 24%, είπε, ενώ εκτίμησε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων τα καύσιμα που θα πληρώσει κάποιος για την εκδρομή του θα είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι το καλοκαίρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments