Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Συρεγγέλα

Πολιτική αντιπαράθεση Σκουρλέτη – Συρεγγέλα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στην ίδια την Υφυπουργό για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία.

Μετά την ομιλία της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023 όπου αναφέρθηκε στις δράσεις του χαρτοφυλακίου της και το οικονομικό τους αποτύπωμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στην ίδια την Υφυπουργό για τη νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία.

Η κα Συρεγγέλα «σήκωσε το γάντι» απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη ότι «οι γυναικοκτονίες δεν εμφανίστηκαν την τελευταία τριετία, όπως πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν. Αλλά ακόμη και μία γυναικοκτονία να υπήρχε, θα έπρεπε να μας προβληματίζει και θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο και όχι να κάνουμε αντιπολίτευση σ’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα».

Η κα Συρεγγέλα σημείωσε μάλιστα πως «η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και αύξησε τις ποινές. Η ανθρωποκτονία τιμωρείται πλέον με την ανώτατη ποινή, κάτι που όμως εσείς, ως παράταξη, δεν το ψηφίσατε. Επίσης, το πιο σημαντικό για την πρόληψη του φαινομένου είναι να πραγματοποιεί η κυβέρνηση δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, όπως και κάνει. Αυτή είναι πολιτική για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments