Διεθνή

Αίγυπτος: Η αναβάθμιση μιας περιφερειακής χώρας

Αίγυπτος: Η αναβάθμιση μιας περιφερειακής χώρας

Πηγή Φωτογραφίας: middle east eye/ahram

Πρόκειται για μία χώρα, που αναβαθμίζει τη θέση της με προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις και που, ασφαλώς, αφορά τη χώρα μας

Η Αίγυπτος αναβαθμίζεται ενεργειακά και χρηματοδοτείται αδρά. Πρόκειται για μία χώρα, που αναβαθμίζει τη θέση της με προσεκτικές και μεθοδικές κινήσεις και που, ασφαλώς, αφορά τη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ελάχιστες μέρες μετά την καταδίκη του μνημονίου της Λιβύης με την Άγκυρα, η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενεργειακό κοίτασμα, στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, όπως αναφέρεται σε διεθνή δημοσιεύματα.

Σχεδόν παράλληλα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε το δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Αίγυπτο, δάνειο που ανακοινώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, με άμεση εκταμίευση 347 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή η μεγάλη οικονομική στήριξη χορηγήθηκε ως αντάλλαγμα για ένα οικονομικό πρόγραμμα που στοχεύει στη  διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και το άνοιγμα του δρόμου για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και καθοδηγούμενη από τον ιδιωτικό τομέα, ανάπτυξη.

Για το ΔΝΤ, είναι αναγκαία μια μόνιμη μετάβαση σε ένα ευέλικτο συναλλαγματικό καθεστώς, καθώς και η θέσπιση  νομισματικής πολιτικής με στόχο τη σταδιακή μείωση του πληθωρισμού.

 Ακόμη, τα μέτρα πρέπει να επιτρέπουν τη μείωση του δημόσιου χρέους, αυξάνοντας παράλληλα τις κοινωνικές δαπάνες και να θέσουν σε εφαρμογή  διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments