Διεθνή

«Πολίτες του Ράιχ»: Η Αστυνομία ακόμη ανακαλύπτει παράνομα όπλα

«Πολίτες του Ράιχ»: Η Αστυνομία ακόμη ανακαλύπτει παράνομα όπλα

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

 Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνέλαβαν ακόμη 25 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων πρώην αξιωματικών και αστυνομικών. Στους υπόπτους βρέθηκαν όπλα, μεταξύ των οποίων ξίφη, βαλλίστρες και πυροβόλα όπλα

Εντυπωσιακά εφοδιασμένοι με παράνομο οπλισμό ήταν οι Πολίτες του Ράιχ, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, οι οποίες φέρνουν συνεχώς στο φως νέα όπλα, αφήνοντας εμβρόντητη τη γερμανική κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, πάνω από 120 όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, ενώ πιο πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για κρυμμένα πυρομαχικά, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο κρυφής οπλαποθήκης.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνέλαβαν ακόμη 25 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων πρώην αξιωματικών και αστυνομικών. Στους υπόπτους βρέθηκαν όπλα, μεταξύ των οποίων ξίφη, βαλλίστρες και πυροβόλα όπλα.

Επιπλέον, ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είχε πρόσβαση και σε άλλα όπλα ως έμπορος όπλων.

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, τουλάχιστον δέκα κατασχεθέντα όπλα είναι παράνομα όπλα, τα οποία έχουν παράνομα αποκτηθεί.

Οι 54 ύποπτοι αντιστοιχίζονται προς το παρόν με 94 νόμιμα όπλα με βάση αποσπάσματα από το Εθνικό Μητρώο Όπλων. Ένας από τους υπόπτους είναι έμπορος όπλων, για τον οποίον υπάρχουν συνολικά 63 καταχωρήσεις, 20 από τις οποίες είναι ιδιωτικές και, πιθανώς, 43 είναι εμπορικές.

Επίσης, οι αστυνομικού εντόπισαν ένα οργανόγραμμα μιας σχεδιαζόμενης «νέας κυβέρνησης» και περίπου 120 έγγραφα, στα οποία μέλη και υποστηρικτές της ομάδας δεσμεύονταν να τηρούν άκρα μυστικότητα ως προς τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραστικές κυρώσεις, ακόμη και τη θανατική ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι οι «πολίτες του Ράιχ» είναι ένα δίκτυο από ακροδεξιές ένοπλες ομάδες, οι οποίοι στόχευαν στην ανατροπή του δημοκρατικού καθεστώτος. Οι ανακαλύψεις αυτές έρχονται να ανατρέψουν την αρχική υπόθεση της Αστυνομίας και του Τύπου, σύμφωνα με την οποία ο στρατός ήταν η μόνη πηγή οπλικού εφοδιασμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments