Διεθνή

Πούτιν: Τι ζήτησε από τους στρατηγούς του ενώ επέβλεπε το σφυροκόπημα στην Ουκρανία

Πούτιν: Τι ζήτησε από τους στρατηγούς του ενώ επέβλεπε το σφυροκόπημα στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: rianovosti

Από τον διορισμό τον Οκτώβριο του στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Σεργκέι Σουροβίκιν ως επικεφαλής της εκστρατείας, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην άμυνα παρά στην επίθεση

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε προτάσεις από τους διοικητές των ενόπλων δυνάμεών του για το πώς πιστεύουν ότι πρέπει να προχωρήσει η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο αρχηγείο της επιχείρησης, την ώρα που ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούσαν την ουκρανική επικράτεια.

Ο Πούτιν πέρασε όλη την Παρασκευή στην έδρα της ειδικής ομάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Μια σειρά από ήττες σε μάχες 10 μηνών, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των Ρώσων από περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο και τη δεύτερη πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο και πιο πρόσφατα από την πόλη Χερσώνα, ανάγκασαν τον Πούτιν να καλέσει εφέδρους και προκάλεσε σπάνια δημόσια κριτική από στρατιωτικούς μπλόγκερ και κάποιους συμμάχους.

Από τον διορισμό τον Οκτώβριο του στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Σεργκέι Σουροβίκιν ως επικεφαλής της εκστρατείας, οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην άμυνα παρά στην επίθεση, ενώ τα κύματα αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις έχουν αφήσει εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες χωρίς θέρμανση, φως ή νερό για μέρες, καθώς μπαίνει ο χειμώνας.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο το Σάββατο, ο Πούτιν προήδρευσε σε μια συνάντηση περίπου δώδεκα ατόμων σε ένα κυκλικό τραπέζι, πλαισιωμένοι από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ – και οι δύο έχουν επικριθεί έντονα.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν εμφανίστηκε στην κεφαλή ενός άλλου τραπεζιού συνεδριάσεων στο αρχηγείο της κοινής ομάδας εργασίας, ζητώντας προτάσεις από μια σειρά στρατιωτικών διοικητών.

«Θα ακούσουμε τους διοικητές σε κάθε επιχειρησιακή κατεύθυνση και θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Σουροβίκιν εμφανίστηκε επίσης να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις σύμφωνα με  φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments