Διεθνή

Η σουηδική δικαιοσύνη απορρίπτει τις απαιτήσεις Ερντογάν

Η σουηδική δικαιοσύνη απορρίπτει τις απαιτήσεις Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: dynatielladanews.com

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού και του τουρκικού Τύπου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αποφάνθηκε ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουλέντ Κενές δεν έχει διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σουηδικού και του τουρκικού Τύπου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας αποφάνθηκε ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουλέντ Κενές δεν έχει διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες και, συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος έκδοσής του στην Τουρκία, προς απογοήτευση του προέδρου Ερντογάν.

Η απόφαση αναμενόταν, εδώ και αρκετές ημέρες, να εκδοθεί και αποτελεί ένα διττό «ράπισμα» για το τουρκικό καθεστώς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπουλέντ Κενές έχει κατηγορηθεί για ανατρεπτική και τρομοκρατική δράση από το υφιστάμενο τουρκικό καθεστώς, το οποίο του προσάπτει ότι είναι υποστηρικτής ιδεών του Φετουλάχ Γκιουλέν, μέλος του κινήματος των «Γκιουλενιστών», που μάχονται στο εξωτερικό για τη διάδοση των  ριζοσπαστικών και αντικαθεστωτικών ιδεών του Γκιουλέν. Ο Μ. Κενές έχει στοχοποηθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία. Εμφανίζεται από τις τουρκικές αρχές ως ο πρώτος και μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πρόεδρο Ερντογάν και την δημόσια ασφάλεια στη γειτονική μας χώρα. Ωστόσο, ο Μ. Κενές, όπως έχει αναδειχθεί και σε σχετικό αφιέρωμα, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση Τούρκου διανοουμένου, ο οποίος τιμά πραγματικά τη χώρα του στο εξωτερικό, εργαζόμενος ως δημοσιογράφος, αλλά και ως επιστημονικός συνεργάτης σε πανεπιστημιακό κέντρο μελέτης του λαϊκιστικού φαινομένου.

Ακόμη, η Τουρκία συναρτά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την έκδοση μιας σειράς Τούρκων αντιφρονούντων και Κούρδων αγωνιστών, οι οποίοι διαμένουν στη σκανδιναβική χώρα. Ως απαράβατο όρος για την παροχή της συναίνεσής του στην ενταξιακή πορεία της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει τεθεί η έκδοση Τούρκων αντιφρονούντων και Κούρδων, με τον Κενές να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των απαιτήσεων της Άγκυρας. Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας έχει συναινέσει στην προϋπόθεση, που έχει θέσει ο Ερντογάν, ο οποίος, όμως, βλέπει τις επιδιώξεις του να ματαιώνονται στο πρόσωπο του Τούρκου αγωνιστή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments