Διεθνή

Reuters: Στην Ελλάδα, επίδομα διατροφής από φόρους στα διυλιστήρια

Reuters: Στην Ελλάδα, επίδομα διατροφής από φόρους στα διυλιστήρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ελλάδα αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ από έναν απροσδόκητο φόρο στα δύο διυλιστήρια πετρελαίου της αυτό το οικονομικό έτος και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με τα μηνιαία έξοδα διατροφής

Η Ελλάδα αναμένει να συγκεντρώσει περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ από έναν απροσδόκητο φόρο στα δύο διυλιστήρια πετρελαίου της αυτό το οικονομικό έτος και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να βοηθήσει τα νοικοκυριά με τα μηνιαία έξοδα διατροφής, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2023, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η συντηρητική κυβέρνησή του, της οποίας η θητεία λήγει τον επόμενο χρόνο, θα επιδοτήσει το 10% του μηνιαίου κόστους διατροφής για περίπου 85% των ελληνικών νοικοκυριών από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ανακοινώσει απροσδόκητους φόρους στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ως μέρος έκτακτων μέτρων για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν μια δίδυμη κρίση πληθωρισμού και ενέργειας

«Χωρίς δημοσιονομικό κόστος θα φορολογήσουμε τα διυλιστήρια για το 2022…για να εισπράξουμε, υπολογίζουμε, 650 εκατ. ευρώ», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην κρατική τηλεόραση ΕΡΤ.

Το ποσό θα οριστικοποιηθεί μόλις τα δύο διυλιστήρια της Ελλάδας δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, είπε ο Σταϊκούρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments