Διεθνή

Le Figaro: Η Ελευσίνα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Le Figaro: Η Ελευσίνα, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Διαδοχικό αφιέρωμα στην Ελευσίνα από τη Figaro. Στόχος είναι, όπως τονίζεται, να γίνει «ένας μοναδικός πολιτιστικός προορισμός» ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η έδρα ενός από τα διάσημα αρχαία ιερά της Ελλάδας, η εργατική πόλη της Ελευσίνας (ή Ελευσίνας) βορειοδυτικά της Αθήνας, πρόκειται να αποκαλύψει «τα μυστήρια» της και να επιδείξει την πλούσια κληρονομιά της καλωσορίζοντας πολλούς καλλιτέχνες χάρη στην ετικέτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 .

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Νοεμβρίου, 465 εκδηλώσεις και εκατοντάδες καλλιτέχνες από τριάντα χώρες θα φιλοξενηθούν σε αυτό το μεγάλο βιομηχανικό προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας, που έχει περίπου 30.000 κατοίκους, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Συναυλίες, παραστάσεις χορού και δρόμου, ταινίες, εκθέσεις θα απεικονίσουν τη μεταμόρφωση της πόλης στο πέρασμα των αιώνων, από τόπο λατρείας της αρχαίας θεάς Δήμητρας σε βιομηχανικό αστικό κέντρο, πηγή σοβαρής ρύπανσης. Στόχος είναι να «βάλουμε την Ελευσίνα στον χάρτη ως μοναδικό πολιτιστικό προορισμό», εξήγησε η Δέσποινα Γερουλάνου, πρόεδρος της Ελευσίνας 2023 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments