Διεθνή

Ο Ε. Ράμα στην παγίδα των αντιφάσεών του

Ο Ε. Ράμα στην παγίδα των αντιφάσεών του

Πηγή Φωτογραφίας: In.gr/TRT

Ορθά ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετώπισε με διπλωματική αβρότητα το πιο πρόσφατο κρούσμα αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Ορθά ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετώπισε με διπλωματική αβρότητα το πιο πρόσφατο κρούσμα αμφιλεγόμενης συμπεριφοράς του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όταν αυτός, απερίσκεπτα, κατηγόρησε χωρίς στοιχεία την Ελλάδα ότι δήθεν παραποίησε τις μακροοικονομικές επιδόσεις για να επιτύχει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ύστερα από λίγη ώρα, ο Ε. Ράμα έσπευσε να ανασκευάσει Το πιο πρόσφατο κρούσμα, όμως, αντιφατικής συμπεριφοράς του πρωθυπουργού της Αλβανίας  έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα αντιθετικών δηλώσεων, η οποία γίνεται επικίνδυνα μακριά για τον ίδιο και για τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αυτός ο υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας του δηλώνει ότι είναι ενθουσιασμένος από τις στρατιωτικές συμφωνίες, τις οποίες συνήψε με την Τουρκία και, προσωπικά τον Ερντογάν.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αρέσκεται να παρουσιάζεται ως θιασώτης της ένταξης των Τιράνων στην Ε. Ε. και, την ίδια στιγμή, υποστηρίζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την απόκτηση τριών drone τύπου Bayraktar από τη γείτονα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο ρόλος του οποίου υπήρξε ουσιαστικός σε αυτή τη διαδικασία. Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar  δεν αρκεί μόνο να έχεις χρήματα, αλλά και να μπορείς να περάσεις και να μπεις, να παραμερίσεις την ουρά αναμονής που είναι πολύ μεγάλη. Είμαστε πολύ περήφανοι που, μαζί με τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τον Πρόεδρο Ερντογάν,, βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά, ευθυγραμμισμένοι με τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία, αυτή της ευρωατλαντικής κοινότητας, το ΝΑΤΟ, και ταυτόχρονα είμαστε παραταγμένοι σε μια πολύ στρατηγική εταιρική σχέση, μεταξύ ημών και της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη σε δύο ημέρες στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.  Ο Ε. Ράμα έχει τονίσει επανειλημμένως ότι τρέφει απόλυτο σεβασμό για τα δικαιώματα των κατοίκων των μειονοτικών χωριών, την ίδια στιγμή που περιουσίες κατοίκων της περιοχής καταπατώνται ή και κατεδαφίζονται από τις αλβανικές αρχές.

Διατηρούμε, εντούτοις, την ελπίδα ο Ε. Ράμα να διακόψει τον αντιφατικό του λόγο και έργο, σεβόμενος και την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στα χωριά της εθνικής μας μειονότητας. Ας διακόψει, κάπου εδώ, ο Αλβανός πρωθυπουργός «να περιπλέκεται στις περικοκλάδες των περίπλοκων σκέψεών του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments