Διεθνή

Balkan Insight: Ιστορική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αλβανία

Balkan Insight: Ιστορική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αλβανία

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ/himara.gr

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στη μειονότητα στην Αλβανία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στη μειονότητα στην Αλβανία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία εδώ και δεκαετίες, όπου εξέφρασε την υποστήριξή του για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος επισκέφθηκε τη Χειμάρρα, τη Λιβαδιά και τη Δερβιτσάνη στη νότια Αλβανία, όπου ζουν μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού εδώ και 31 χρόνια. Το 1991 ο πρώην πρωθυπουργός και πατέρας του νυν πρωθυπουργού επισκέφτηκε την Αλβανία.

«Είναι τιμή μου που είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που κρατήσατε τα δύσκολα χρόνια και αναφέρομαι ιδιαίτερα στον παλαιότερο από εσάς που κράτησε άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην καρδιά σας. Και θέλω να ξέρετε ότι μέσα μου η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας θα έχει πάντα όχι απλώς έναν φίλο αλλά σταθερό υποστηρικτή στα δίκαια αιτήματά σας», είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ανέφερε ότι η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

«Ήμουν και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Και, φυσικά, υποχρέωση της Αλβανίας, στο πλαίσιο της προσέγγισής της με την Ευρώπη, είναι να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματά σας», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments