Διεθνή

Ο πόλεμος εντυπώσεων Ερντογάν – Ιμάμογλου

Ο πόλεμος εντυπώσεων Ερντογάν – Ιμάμογλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με βάση τα όσα έχουν διαδραματιστεί έως τώρα, και οι δύο πολιτικοί άνδρες σημαδεύουν σωστά, ο ένας εναντίον του άλλου

Φαίνεται ότι αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις η αναμέτρηση ανάμεσα στον πρόεδρο Ερντογάν και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, με τον έναν να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον του άλλου, κινούμενοι περισσότερο σε ένα επικοινωνιακό παίγνιο εντυπωσιασμού. Ο Ιμάμογολου προσάπτει στον Ερντογάν έλλειμα γενναιότητας, αλλά ο Ερντογάν σηκώνει το «γάντι» της αντιπαράθεσης, επισημαίνοντας ουσιαστικά έλλειψη οργανωτικής συνοχής ανάμεσα στα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με βάση τα όσα έχουν διαδραματιστεί έως τώρα, και οι δύο πολιτικοί άνδρες σημαδεύουν σωστά, ο ένας εναντίον του άλλου. Μάλιστα, η αναφορά του Ερντογάν έχει να κάνει επίσης με την κοινή τους ιδιαίτερη καταγωγή από την Κασίμπασα και με το κοινό ενδιαφέρον τους  για το άθλημα του ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν ενεργό παρουσία στο ποδόσφαιρο, ο Ιμάμογλου ως αθλητικός παράγοντας περισσότερο και ο Ερτνογάν ως πρώην ποδοσφαιριστής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιμάμογλου απευθύνεται στον Ερντογάν, λέγοντάς του:

«Εγώ είμαι ένας παίχτης έτοιμος, που θα μπει στο γήπεδο για να παίξει .Αλλά προσπαθούν να με τραυματίσουν, όταν βγαίνω από το σπίτι για να πάω στο γήπεδο. Τον κ. πρόεδρο που είναι από την περιοχή Κασίμπασα, είμαστε και σχεδόν συμπατριώτες, τον καλώ να παλέψει γενναία. Μην επιχειρήσει να εξαφανίσει τους αντιπάλους του αλλά να παλέψει γενναία». Ο Τούρκος πρόεδρος δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση μεταφέροντας την αντιπαράθεση στο πεδίο που του είναι πιο ευνοϊκό, δηλαδή στην απουσία κοινού προγράμματος και κοινού υποψηφίου των αντιπολιτευτικών δυνάμεων της γείτονος.

Η «εξάδα» των πολιτικών κομμάτων δεν έχει πράγματι ομονοήσει ως προς το πρόγραμμα και ως προς το πρόγραμμα, κινούμενοι σε μια «πλατειακή», κινηματικής υφής κλίμακα. «Αν αντέχει η καρδιά τους, ας βγουν να ανακοινώσουν τον υποψήφιο τους. Κι εμείς να ξέρουμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στις πλατείες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος όμως διατρέχει τον κίνδυνο να δει την αδυναμία της οργανωτικής ετερογένειας της αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε στοιχείο ενότητας και άρα, σε μπούμερανγκ για τον ίδιο τον Ερντογάν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του κεμαλικού κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, καλωσόρισε χθες τον Ιμάμογλου σαν «δικό μας παιδί» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και κάλεσε την Ακσενέρ, την εθνικίστρια πρόεδρο του Καλού Κόμματος να εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη της για το πρόσωπο του πρόσφατα καταδικασμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης.

Τα «παιχνίδια με την φωτιά» δεν είναι πάντοτε ασφαλή, ακόμη και για πολύπειρους Σουλτάνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments