Διεθνή

ΗΠΑ: Ο «κυκλώνας – βόμβα» έφτασε στα 30 θύματα

ΗΠΑ: Ο «κυκλώνας – βόμβα» έφτασε στα 30 θύματα

Πηγή Φωτογραφίας: ieidiseis.gr

Συναγερμός σήμανε και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συναγερμός σήμανε και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λεγόμενος «κυκλώνας – βόμβα» ισοπεδώνει τη χώρα και αριθμεί ήδη 30 ανθρώπινες ζωές. Τα βορειοανατολικά μέρη της χώρας είναι παραλυμένα και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διακόπτει την ολιγόωρη ανάπαυση των Χριστουγέννων.

Πλέον, είναι το Μπάφαλο που βρέθηκε – κυριολεκτικά – στο μάτι του κυκλώνα, ενός κυκλώνα που σκορπίζει το θάνατο και παγιδεύει οδηγούς στα αυτοκίνητά τους. Οι εικόνες, οι οποίες μεταδίνονται σε συνεχή ροή από την αμερικανική τηλεόραση, είναι «εικόνες Αποκάλυψης», όπως αναφέρουν οι παρουσιαστές, οι οποίοι δεν σταματούν να μεταδίδουν προβλήματα και στα συστήματα ηλεκτροδότησης.

Οι αρνητικές ενδείξεις είχαν αρχίσει να εμφανίζονται πριν από ελάχιστα εικοσιτετράωρα. Οι μετεωρόλογοι είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει για την επερχόμενη φονική καταιγίδα, ενώ περιβαλλοντολόγοι είχαν, από την πλευρά τους, υπογραμμίσει ότι πρόκειται για εκδήλωση της κλιματικής αλλαγής.

Αυτή η ιστορική χειμερινή καταιγίδα συνοδεύεται από παγωμένες θερμοκρασίες και συνεχίζει να αναστατώνει την Κυριακή των Χριστουγέννων, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προκάλεσε την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων και το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων σε οκτώ πολιτείες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των αρχών, ενώ περίπου 160.000 σπίτι απέμειναν χωρίς ρεύμα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) προειδοποίησε ότι το κρύο αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο και προέτρεψε τους Αμερικανούς στις πληγείσες περιοχές να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αυτές τις στιγμές, αναφέρεται ότι η θερμοκρασία έφτασε, πλέον, τους  – 50 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Κάποιοι από τους 30 θανάτους, που καταγράφηκαν, σημειώθηκαν στους δρόμους, οι οποίοι έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, η πίεση στο αμερικανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι επίσης εξαιρετικά υψηλή. Ορισμένες πόλεις, ιδίως στη Βόρεια Καρολίνα, χρειάστηκε να διακόψουν προσωρινά το ρεύμα λόγω της υψηλής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας τα σπίτια χωρίς θέρμανση. Η εταιρεία ηλεκτροδότησης δώδεκα πολιτειών στα βορειοανατολικά της χώρας κάλεσε τον πληθυσμό να μειώσει την κατανάλωσή του καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές, ενώ, από απόψε το βράδυ, τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ υπηρεσιών το ενδεχόμενο να υπάρξει εξαιρετικά ειδική μέριμνα για τους καρδιοπαθείς, οι οποίοι βρίσκονται στα σπίτια τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments