Περιπέτειες του κορωνοïού και των ασθενών στην Κίνα του Σι
Πηγή Φωτογραφίας: cnn/ledevoir
«Για να έχει αισθανθεί κάποιος αγωνία πρέπει να προσπαθεί να είναι συνεπής», ισχυρίζεται το κινεζικό απόφθεγμα και η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Σι και του Κομμουνιστικού Κόμματος καταβάλλει προσπάθειες να επαληθεύσει το ρητό.
Αρχικά, η χώρα ακολουθεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και ενός επιστημονικού προσωπικού αμφιβόλου ανεξαρτησίας από τα ανώτατα καθοδηγητικά όργανα μια πολιτική μηδενικού covid.
Πριν από περίπου είκοσι ημέρες, ξεσπούν κινήσεις και κινήματα πολιτών, τα οποία τόλμησαν να αντιταχθούν στις απόψεις του Κινέζων κομμουνιστών. Είχε προηγηθεί, ελάχιστες ημέρες πριν, το τακτικό συνέδριο του ΚΚ της χώρας, το οποίο ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Σι Τζινπίνγκ, του ηγέτη που, έκτοτε, επιχειρεί να διαδώσει το υπόδειγμα του «σοσιαλισμού της αγοράς» σε παγκόσμια κλίμακα. Ο στόχος είναι υψηλός, η κόκκινη εναλλακτική παγκοσμιοποίηση πρέπει να λάβει σάρκα και οστά σε παγκόσμιο επίπεδο, συνθλίβοντας τη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που εκπορεύεται από τον Λευκό Οίκο.
Τα μαζικά επεισόδια προκάλεσαν μια οπισθοδρόμηση στα μεγαλόπνοα σχέδια του Σι. Το καθεστώς απαντά με αστυνομική καταστολή αλλά και με σαφή περιορισμό στα περισσότερα από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα της πολιτικής του «μηδενικού covid», την οποία εφάρμοζε επιμελώς από το 2020, καταργώντας τις δαπανηρές καραντίνες και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την κινεζική οικονομία, τα πορτοφόλια των πολιτών, αλλά και της πεφωτισμένης κομματικής ηγεσίας.
Στη συνέχεια, η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου έξαρση των κρουσμάτων covid. Αυτά υπολογίζονται σε περίπου 500 εκατομμύρια την ημέρα σε μία μόνο πόλη.
Αυτή η εξέλιξη δυσφημεί προφανώς την κόκκινη απολυταρχία διεθνώς και, κυρίως, στα μάτια των δυνητικών συμμάχων του ετεροπαγκοσιοποιητικού εγχειρήματος. Το καθεστώς αποφασίζει να δρομολογήσει την κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, η οποία λειτουργεί ως υπουργείο Υγείας της χώρας.
Η απόφαση αυτή εγείρει το γενικευμένο «τρολάρισμα» εκ μέρους των υπηκόων του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο υπολογίζει τους ασθενείς από covid σε μόλις έξι περιστατικά. Οι κλειδωμένοι στα σπίτια τους Κινέζοι επιδίδονται σε ευφάνταστα σχόλια σε βάρος του καθεστώτος, το οποίο, με σημερινή απόφαση του προέδρου Σι, ανακοινώνει ότι θα άρει την υποχρεωτική καραντίνα κατά του covid από τις 8 Ιανουαρίου του επομένου έτους.
Οι Κινέζοι υπήκοοι, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς αναφορές, χαιρέτισαν την απόφαση με αίσθημα συμμόρφωσης, αλλά και με τα πρώτα δηκτικά σχόλια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας