Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: «Κίτρινα» 22 σπίτια μετά το σεισμό στα Ψαχνά Ευβοίας

Σεισμός στην Εύβοια: «Κίτρινα» 22 σπίτια μετά το σεισμό στα Ψαχνά Ευβοίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών στην Εύβοια που προκάλεσε ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ψαχνά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών στην Εύβοια που προκάλεσε ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ψαχνά. Μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών  καταγράφουν αναλυτικά τις ζημιές συνεπικουρούμενοι από το Τεχνικό Επιμελητήριο Εύβοιας. Μέχρι στιγμής, 70 σπίτια στο Δήμο Διρφύων-  Μεσσαπίων ελέγχθηκαν εκ των οποίων τα 22 βγήκαν κίτρινα καθώς εντοπίστηκαν μικροφθορές και τα 48 πράσινα, δηλαδή κατοικήσιμα. Επίσης βρέθηκαν με ζημιές 8 σπίτια στο Δήμο Χαλκιδέων. Επίσης, στα Ψαχνά, έσπασαν δύο τζαμαρίες καταστημάτων ενώ στην Τριάδα ζημιές μικρής κλίμακας είχε το κοινοτικό κατάστημα.

Το σύνολο των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας των δήμων και της περιφέρειας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, μετά και τη σύσκεψη που έγινε στα Ψαχνά.

Νέο βίντεο με μαγαζιά και σπίτια να κουνιούνται [vid]

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στην κεντρική Εύβοια, καθώς ολόκληρη περιοχή ζει στον ρυθμό των μετασεισμών. Σε νέο βίντεο που εξασφάλισε το EviaZoom.gr από κάμερες ασφαλείας καταγράφονται πλάνα από μαγαζιά και σπίτια την στιγμή που «χτυπά» ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ της Τετάρτης (28-12-2022) με επίκεντρο λίγα χλμ ανατολικά των Ψαχνών.

Τουλάχιστον 50 μετασεισμοί σημειώθηκαν μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τα Ψαχνά Ευβοίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 4 χιλιόμετρα ανατολικά και νοτιοανατολικά των Ψαχνών, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 13,3 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι των Ψαχνών πέρασαν τη νύχτα στα σπίτια τους, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς την τελευταία φορά που είχε σημειωθεί σεισμός τέτοιου μεγέθους ήταν πριν από 10 χρόνια περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές σε περίπου 10 σπίτια, ενώ μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών θα φτάσουν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα κτίρια. «Οι ζημιές είναι σε διάφορες τοπικές κοινότητες, σε 10 σπίτια. Είναι ζημιές κυρίως σε τοίχους, δεν υπάρχουν άλλες βλάβες» δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments