Διεθνή

Η Γερμανία στο πλευρό των Ουκρανών για διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη

Η Γερμανία στο πλευρό των Ουκρανών για διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη

Πηγή Φωτογραφίας: OfficeofUkrainianPresident/independent

Στο πλευρό των Ουκρανών συντάσσεται η Γερμανία, η οποία δηλώνει επίσημα ότι υποστηρίζει την ουκρανική πρόταση για διεξαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης.

Στο πλευρό των Ουκρανών συντάσσεται η Γερμανία, η οποία δηλώνει επίσημα ότι υποστηρίζει την ουκρανική πρόταση για διεξαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης. Η παρέμβαση αυτή της Γερμανίας φέρει την υπογραφή του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και γίνεται σε μια στιγμή σημαντική και, ενδεχομένως, μεταβατική για την πορεία της πολεμικής σύγκρουσης.

Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την υποστήριξή της στην πρόταση του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Ντιμίτρο Κουλέμπα, για διεξαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης, τονίζοντας ότι «κατ’ αρχήν, οποιαδήποτε πρόταση για τον τερματισμό του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας είναι καλή και δίκαιη».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπέργκερ υποστηρίζει ότι εναπόκειται στην ουκρανική κυβέρνηση να αποφασίσει για τη διεξαγωγή, το χρονοδιάγραμμα, αλλά και το περιεχόμενο πιθανών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, αλλά τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι η Μόσχα «δεν δείχνει σημάδια εγκατάλειψης των αρχικών πολεμικών της στόχων».

Επισημαίνει, δε, ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε πρόσφατα δηλώσει ότι το Κρεμλίνο συνεχίζει να εργάζεται αποφασιστικά για την καταστροφή του ουκρανικού κράτους: «Πρέπει να το λάβουμε υπ’ όψη και γι’ αυτό η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, για το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα, συνεχίζεται αμείωτη».

Ο Σ. Λαβρόφ προσθέτει, ακόμη, ότι η Γερμανία παρέχει από καιρό διπλωματική υποστήριξη σε ζητήματα που η Ουκρανία θεωρεί σημαντικά για μια ειρηνευτική συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου του στόχου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου κατά την εισβολή.

Υπενθυμίζουμε ότι, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι δεν υπάρχει «ειρηνευτικό σχέδιο» με την Ουκρανία, εάν δεν λάβει υπόψη την τρέχουσα κατάσταση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που προσαρτήθηκαν πρόσφατα, μετά όμως από αμφίβολες λαϊκές διαβουλεύσεις που δεν έχουν αναγνωριστεί πέρα ​​από τη Ρωσία και την Λευκορωσία.

Η παρέμβαση αυτή της γερμανικής πλευράς γίνεται μετά από την σύμφωνη γνώμη της Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργού Εξωτερικών. Η Μπέρμποκ προέρχεται από το κόμμα των Πράσινων, που συμμετέχει στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Όλαφ Σολτς. Το κόμμα των Πρασίνων έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Ουκρανών, με επίκληση στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Η πολιτική των ανοιγμάτων των Σοσιαλδημοκρατών προς την Κίνα και της τήρησης ορισμένων ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία του Β. Πούτιν βρίσκει αξιακά αντίθετους τους Πράσινους της πολιτικής οικολογίας.

Αυτή η ανοικτή γερμανική παρέμβαση στο πλευρό της Ουκρανίας επισυμβαίνει, τη στιγμή που έχει αρχίσει να τίθεται σοβαρά στο τραπέζι το ενδεχόμενο ειρηνευτικών διαδικασιών με τη Ρωσία. Η συγκατάθεση της Μπέρμποκ και των Πρασίνων στην πρόταση της ουκρανικής κυβέρνησης αθροίζεται με αντίστοιχες κινήσεις της Γαλλίας του Μακρόν και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments