Αθλητισμός

Όλα τα βλέμματα στη «μάχη» των δύο «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Όλα τα βλέμματα στη «μάχη» των δύο «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι ξανά απόψε, λίγο πριν το φινάλε του 2022, για την 16η αγωνιστική της Euroleague (Novasports Prime, 21:00).

Για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, με το «τριφύλλι» να επιθυμεί να μπει και πάλι στο κόλπο της 8άδας και να αποκτήσει και ψυχολογικό boost ενόψει του 2023.

Ο «πονοκέφαλος» του τεχνικού του Παναθηναϊκού ακούει στο όνομα του Νέιτ Ουόλτερς, του οποίου συμμετοχή θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ του μεγάλου ντέρμπι.

«Όλα τα παιχνίδια στην Euroleague είναι σημαντικά. Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό είναι σπέσιαλ παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε πολύ καλά και έξυπνα, να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε πολλά καλά πράγματα στο παρκέ. Όπως έχω ξαναπεί σε αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικό να κάνουμε πολλά καλά πράγματα, κατά τη διάρκεια του αγώνα», τόνισε ενόψει του ματς ο Ράντονιτς.

Με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να συμπληρώνει: «Είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη αντιπαλότητα. Αυτή θα είναι η πρώτη μου φορά σε επίπεδο Euroleague. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο μιλούν όλοι, από την ημέρα που ήρθα εδώ. Όλοι έχουν μαρκάρει αυτά τα ματς στο πρόγραμμα. Αυτό το παιχνίδι είναι μαρκαρισμένο από την αρχή της σεζόν. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και σαν παίκτης του μπάσκετ, αυτή την ατμόσφαιρα θέλεις. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αυτό το ματς και θα είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει πιθανότατα στη διάθεσή του τον Σάσα Βεζένκοφ, που δεν έχει κάνει καμία προπόνηση με τους «ερυθρόλευκους» αυτή την βδομάδα.

«Δεν μπορείς να αρνηθείς πως δεν είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό. Ιδίως με τη βαρύτητα που δίνουν οι αντίπαλοί μας. Έχουν κάνει sold out τόσες μέρες, περιμένουν πως και πως… Για εμάς είναι ένας εκτός έδρας παιχνίδι σε δύσκολη έδρα. Σίγουρα, με ένα πολύ καλό αντίπαλο. Αλλά για τους αντιπάλους μας είναι πιο σημαντικό από αυτό που φαίνεται», ανέφερε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά.

Με τον Άλεκ Πίτερς να προσθέτει: «Είμαι ενθουσιασμένος για το πρώτο μου αιώνιο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, θα είναι ένα ακόμη ξεχωριστό ματς. Όπως αυτό που παίξαμε στο ΣΕΦ. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στα θετικά μονοπάτια και τις εμφανίσεις που έχουμε συνηθίσει το κοινό μας. Θα είναι ένα ματς σκληρό, όπως όλα τα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η ενέργεια θα είναι στο… κόκκινο, στο 100%, από όλους και αν δεν δείξουμε αυτή την ενέργεια σε εκτός έδρας ντέρμπι θα είναι δύσκολο για μας. Όμως βλέποντας την ομάδα μας αυτή την εβδομάδα, νιώθω ότι είμαστε έτοιμοι».

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ενώ διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), ο Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και ο Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου Μπασκόνια – Ρεάλ Μαδρίτης 92-86 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 80-72 Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια 90-79 Παρτιζάν – Μπάγερν Μονάχου 83-77 Μονακό – Ζαλγκίρις Κάουνας 84-82

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 20:00 Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 21:00 Βιλερμπάν – Άλμπα Βερολίνου 21:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 21:30 Βίρτους Μπολόνια – Φενέρμπαχτσε

Η κατάταξη

1. Μπασκόνια 11-5 2. Μονακό 11-5 3. Φενέρμπαχτσε 10-5 4. Μπαρτσελόνα 10-5 5. Ρεάλ Μαδρίτης 10-6 6. Ολυμπιακός 9-6 7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 9-7 8. Αναντολού Εφές 8-8 9. Ζαλγκίρις Κάουνας 8-8 10. Ερυθρός Αστέρας 8-7 11. Βαλένθια 7-9 12. Παρτιζάν 7-9 13. Παναθηναϊκός 6-9 14. Βίρτους Μπολόνια 6-9 15. Βιλερμπάν 6-9 16. Αρμάνι Μιλάνο 6-10 17. Μπάγερν Μονάχου 5-11 18. Άλμπα Βερολίνου 3-12

Πηγή: SDNA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments