Πολιτική

Καραμανλής: Δίνουμε συνέχεια στα έργα υποδομών

Καραμανλής: Δίνουμε συνέχεια στα έργα υποδομών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καραμανλής: «Μέσα σε 3,5 χρόνια καταφέραμε άλλωστε να δημοπρατήσουμε έργα ύψους άνω των 10 δισ. Ευρώ»

Το γεγονός ότι η χρονιά που φεύγει ήταν, πράγματι, ένα έτος υποδομών και τη βεβαιότητά του ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι η χρονιά πραγματοποίησης των δεσμεύσεων απέναντι στους πολίτες, διατυπώνει με ενάργεια ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Με αυτόν τον τρόπο, υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, διασφαλίζεται η συνέχεια στα μεγάλα έργα. Ιδιαίτερα, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αναφέρει ότι, στο Υπουργείο, «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ. Τότε λίγοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαμε αυτό το σχέδιο να το ξεδιπλώσουμε μέσα σε μία θητεία. Η πράξη μας επιβεβαίωσε και το 2023 έρχεται η ώρα να ξεπεράσουμε τους στόχους αυτούς».

Ο κ. Κώστας Καραμανλής συμπληρώνει ότι, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, «μέσα σε 3,5 χρόνια καταφέραμε άλλωστε να δημοπρατήσουμε έργα ύψους άνω των 10 δισ. Ευρώ και να συμβασιοποιήσουμε έργα, σχεδόν, 5 δισ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το 2022 κλείνει με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο από τον μέσο ευρωπαϊκό».

Το 2023, που μπαίνει σε λίγες ώρες, θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει σχετικά ότι «η χρονιά κατά την οποία θα συνεχίσουμε τα μεγάλα έργα, θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας για το μέλλον και θα δρέψουμε καρπούς τόσο στις υποδομές, όσο και στις μεταφορές».

Η υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου, συμπληρώνει ο κ. Καραμανλής, αφορά έργα που εκκρεμούσαν εδώ και πολλά χρόνια, οδικά και σιδηροδρομικά έργα. Όπως σημειώνει στο άρθρο του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «προχωρά η κατασκευή έργων, που εκκρεμούσαν για χρόνια και που θα αλλάξουν τη ζωή όλων των πολιτών», «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, περιμένουμε και τα πρώτα από τα νέα λεωφορεία, που θα εκσυγχρονίσουν επιτέλους τον στόλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», «τρέχουμε γρήγορα και για τα οδικά έργα, που θα ανακουφίσουν κυκλοφοριακά το λεκανοπέδιο της Αττικής» και «το 2023 θα είναι και η χρονιά, κατά την οποία θα τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα και τα σιδηροδρομικά έργα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments