Διεθνή

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μακρόν για Τουρκία και Ουκρανία

Συνομιλία Μητσοτάκη – Μακρόν για Τουρκία και Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO/Αρχείου

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν πριν από λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν πριν από λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Η συζήτησή τους θεωρείται γόνιμη και δημιουργική και αρθρώθηκε γύρω από την προκλητική στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα  και τις διαφαινόμενες εξελίξεις στο μέτωπο του ρωσουκρανικού πολέμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερώσει τον Γάλλο πρόεδρο για το επιτυχές ταξίδι του στην ακριτική Γαύδο, στην οποία μετέβη χθες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα συνεχή κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας, κατά το τελευταίο διάστημα. Η αναθεωρητική και επεκτατική ρητορική της Άγκυρας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής τους, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μακρόν συνομίλησαν, ακόμη, για τις εξελίξεις στον πόλεμο που διεξάγει εδώ και δέκα μήνες η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στο Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον επόμενο Φεβρουάριο. Στο Συμβούλιο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των ενδεχόμενων τρόπων ειρηνικής επίλυσης της πολεμικής σύγκρουσης.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία εξεύρεσης πιθανών κοινών τόπων ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments