Διεθνή

Σουηδία: Αναστέλλεται η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Σουηδία: Αναστέλλεται η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ
Η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta.

Η Σουηδία αναστέλλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας στην ενέργεια για το κάψιμο του Κορανίου, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το πρακτορείο Nexta. Ωστόσο, η Στοκχόλμη εκφράζει την ελπίδα να ενταχθεί στη συμμαχία το καλοκαίρι του 2023, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπάιας Μπίλστρομ.

Ταξιδιωτική οδηγία της Σουηδίας για την Τουρκία μετά την πυρπόληση του Κορανίου

Ταξιδιωτική οδηγία της σουηδικής κυβέρνησης για την Τουρκία μετά την πυρπόληση του Κορανίου στη Στοκχόλμη από έναν ακροδεξιό πολιτικό, την περασμένη εβδομάδα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας προειδοποίησε σήμερα Σάββατο τους Σουηδούς που βρίσκονται στην Τουρκία να αποφεύγουν τα πλήθη και τις διαδηλώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανέστειλε τις συνομιλίες με τη Σουηδία και την Φινλανδία σχετικά με τα αιτήματά τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά την κίνηση του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος της Δανίας “Σκληρή Γραμμή”, του Ράσμους Παλουντάν, να κάψει ένα αντίτυπο του Κορανίου μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Στοκχόλμη.

Οι ενέργειες του Παλουντάν οδήγησαν σε διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία. “Οι Σουηδοί στην Τουρκία καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη των γεγονότων και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments