Κόσμος

Ένα στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως θέλει να μεταναστεύσει

Ένα στους τρεις ανθρώπους παγκοσμίως θέλει να μεταναστεύσει

Πηγή Φωτογραφίας: uktraymacouncil/pixabay

Το 36% των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα.

Το 36% των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να εγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα. Το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό καταγράφεται σε δημοσκόπηση της έγκυρης και διεθνούς εταιρείας ερευνών Gallup International, η οποία εδρεύει στην Ελβετία. Το χαμηλό και το εξαιρετικά υψηλό εισόδημα,  η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και η εξωευρωπαική εθνική αναφορά είναι πρωταρχικοί λόγοι μετανάστευσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Κάντσο Στόιτσεφ.

Οι άνθρωποι μεταναστεύουν για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Πράγματι, η μετανάστευση είναι σε ένα βαθμό φυσιολογική και στις περισσότερες περιπτώσεις θετική. Η μελέτη, που πρόκειται σύντομα να γίνει πλατύτερα γνωστή, αποκάλυψε ότι περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων παγκοσμίως προσφέρεται εθελοντικά να μεταναστεύσουν. Αυτό είναι φυσιολογικό στις τρέχουσες παγκόσμιες συνθήκες.

Οι φτωχοί των πόλεων σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά εκείνοι στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, λαχταρούν να ζήσουν σε ένα καλύτερο μέρος. Οι ιδιαίτερα επιτυχημένοι άνθρωποι σε μικρές χώρες συχνά δεν βρίσκουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε μια μικρή αγορά.

Σε εθνικό επίπεδο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος θέλουν να μεταναστεύσουν σε ένα μέρος όπου το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο. Είναι απολύτως κατανοητό και φυσιολογικό να μεταναστεύεις σε μια χώρα που προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες, καλύτερες συνθήκες, περισσότερες επιλογές για έγκριση και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες να κερδίσεις χρήματα, αναφέρει ο Κάνστο Στόικοφ.

Το ζήτημα της μετανάστευσης είναι στις μέρες μας θέμα προβολής, συγκρισιμότητας και προτίμησης, παράλληλα με παραδοσιακούς παράγοντες όπως το βιοτικό επίπεδο. Η μετανάστευση είναι πλέον ζήτημα κινητικότητας παρά ανάγκη. Αυτό είναι, φυσικά, μια αναπόφευκτη συνέπεια της παγκοσμιοποίησης, η οποία ευνοεί όχι μόνο την διεθνοποίηση αγαθών και κεφαλαίων, αλλά προάγει και την παγκόσμια κινητικότητα των ανθρώπων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι στις χώρες της Ε.Ε. είναι πιο πρόθυμοι να μεταναστεύσουν από εκείνους σε χώρες εκτός ΕΕ

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει πρώτα να δούμε ποιες χώρες της ΕΕ και ποιες χώρες εκτός ΕΕ συμμετείχαν στην έρευνα. Η μετανάστευση εντός της ΕΕ είναι συνεπής: Πολλοί άνθρωποι στις χώρες της ΕΕ λένε: “Θα μεταναστεύαμε”. Γιατί μπορούν. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, η μετανάστευση γίνεται συνήθως από τη μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη. Η κινητικότητα εντός της ΕΕ είναι δυναμική. Αυτό είναι επίσης ένα από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη της ΕΕ, η οποία είναι, αλίμονο, ένας βασικός κρίκος στην αλυσίδα της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments