Διεθνή

Le Monde: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να αποτρέψει τον ναζιστικό κίνδυνο

Le Monde: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να αποτρέψει τον ναζιστικό κίνδυνο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με τροπολογία του το κυβερνών κόμμα υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο επανόδου των νεοναζί στην πολιτική ζωή.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε το 2020 σε δεκατρία και μισή χρόνια φυλάκιση γιατί «ανήκει σε εγκληματική οργάνωση» που ενεπλάκη στη δολοφονία αντιφασίστα ράπερ το 2013. Με τροπολογία του το κυβερνών κόμμα υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο επανόδου των νεοναζί στην πολιτική ζωή.

Από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας , όπου εκτίει δεκατριάμισι χρόνια κάθειρξη από το 2020, ο Ηλίας Κασιδιάρης, πρώην εκπρόσωπος Τύπου και πρώην βουλευτής του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, συνεχίζει μια διαρκή πολιτική δραστηριότητα. Συνεχίζει να δίνει συνεντεύξεις σε ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτεί το κανάλι του στο YouTube.

Καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη, η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση επιζητεί να αποτρέψει τον ίδιο και το κόμμα του από την εκλογική συμμετοχή. Έτσι, σήμερα, κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία.

Τον Οκτώβριο του 2020, μετά από μια μακρά δίκη που κράτησε πέντε χρόνια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και εξήντα επτά άλλοι ηγέτες και μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση», με θύμα έναν αντιφασίστα ράπερ, τον Παύλο Φύσσας, και σε απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά Αιγυπτίων ψαράδων και  συνδικαλιστών το 2012 και το 2013.

Μόλις πέντε ημέρες μετά την φυλάκισή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης δημοσίευσε το πρώτο του βίντεο με αφορμή την Εθνική Εορτή, με τίτλο «Πρώτο μήνυμα από τη φυλακή». Λίγους μήνες πριν από την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Αθηνών, τον Οκτώβριο του 2020, ο πρώην αιρετός, γνωστός για τις αντισημιτικές, ρατσιστικές και σεξιστικές του διαθέσεις, είχε σχηματίσει το κόμμα του, «Οι Έλληνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments