Διεθνή

Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση «μπλόκαρε» το κόμμα Κασιδιάρη

Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση «μπλόκαρε» το κόμμα Κασιδιάρη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η ελληνική κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε υπέρ της τροπολογίας που θα εμπόδιζε το κόμμα της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές.

Η ελληνική κεντροδεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ψήφισε υπέρ της τροπολογίας που θα εμπόδιζε το κόμμα της Χρυσής Αυγής να κατέβει στις εκλογές. Το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε το δρόμο για την απαγόρευση πολιτικών κομμάτων των οποίων οι ηγέτες έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα από συμμετοχή στις εκλογές.

Οι νομοθέτες στην Ελλάδα ψήφισαν αργά χθες υπέρ μιας τροπολογίας που αποσκοπεί στην αποτροπή πολιτικών κομμάτων όπως είναι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, κάποτε η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας, από το να είναι υποψήφια στις εκλογές. Η Χρυσή Αυγή κηρύχθηκε εγκληματική συμμορία που συνδέεται με εγκλήματα μίσους σε δικαστική απόφαση του 2020.

Η απαγόρευση επηρεάζει επίσης το μικρό, ακροδεξιό κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα», υπό τον Ηλία Κασιδιάρη, πρώην βουλευτή  και εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση το 2020.

Η τροπολογία, που παρουσίασε η συντηρητική κυβέρνηση, εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών στη Βουλή των 300 εδρών.

«Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν θέλει να περάσει, να δει ξανά την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση λίγων να γίνεται όχημα βίας κατά πολιτών που οδηγεί σε βάναυσους φόνους και τραυματισμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την ψηφοφορία, καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments