H χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις μέχρι το 2025
Πηγή Φωτογραφίας: Hotels.com
Από τον ρομαντισμό των παριζιάνικων δρόμων και τη γοητεία των παραλιακών πόλεων της Νορμανδίας μέχρι το εμβληματικό design των πύργων στην Bordeaux, τη συγκίνηση των πλαγιών των Άλπεων και τη φινέτσα της Γαλλικής Ριβερίας, η γοητεία της Γαλλίας είναι αδιαμφισβήτητη. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις μέχρι το 2025, όταν 93,7 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες θα εισέρχονται στη χώρα ετησίως, σύμφωνα με νέα στοιχεία της GlobalData. Ενώ η Ισπανία κατείχε τον τίτλο για το 2021, η γειτονική της χώρα τώρα αναμένεται να ξαναμπεί δυναμική στο παιχνίδι και να κατακτήσει τη νικητήρια θέση.
«Η επισκεψιμότητα στη Γαλλία και την Ισπανία θα παραμείνει ισχυρή τα επόμενα χρόνια, με τα Φεστιβάλ, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία να αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης για τους τουρίστες», δήλωσε η αναλύτρια ταξιδιών και τουρισμού της GlobalData, Hannah Free. «Και οι δύο χώρες έχουν πολλά να προσφέρουν, με τους δικούς τους μοναδικούς πολιτισμούς, κουζίνες και αισθητικές. Και οι δύο χώρες είναι επίσης σχετικά μεγάλες, με ποικίλα και διαφορετικά τοπία, και κάθε μία από αυτές έχει τη δική της μοναδική ακτογραμμή.»
Παρίσι
Πράγματι, είναι αυτό το ευρύ φάσμα προτάσεων που κάνει τη χώρα περιζήτητη, τόσο για τους επισκέπτες που την απολαμβάνουν για πρώτη φορά όσο και για όσους επιστρέφουν. «Η Γαλλία ως προορισμός προσφέρει κάτι για τον καθένα – ιστορία, city vibes, θάλασσα, βουνά, παραλίες, γαστρονομία, κρασί», λέει η Gail Boisclair του Perfectly Paris. «Κυριολεκτικά έχει τα πάντα!»
Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη βέβαια, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Macron παρουσίασε το Σχέδιο «Προορισμός Γαλλία» το 2021 για να κλειδώσει το ευρωπαϊκό έθνος ως παγκόσμιο ηγέτη στον τουρισμό. «Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει έναν πραγματικό οδικό χάρτη για την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό του τουριστικού τομέα κατά τα επόμενα 10 χρόνια», αναφέρει η Anne-Laure Tuncer, διευθύντρια της τουριστικής επιτροπής της χώρας Atout France USA, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον στόχο να γίνει ο κορυφαίος βιώσιμος προορισμός μέχρι το 2030. «Η Γαλλία επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία, προσελκύοντας νέα ταλέντα στον κλάδο της φιλοξενίας και παρέχοντας την εκπαίδευση για την καλύτερη δυνατή υποδοχή αυτών των επισκεπτών, ειδικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που θα διεξαχθεί αυτό το φθινόπωρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.»
Προβηγκία
Η δέσμευση για την προώθηση της τουριστικής υποδομής είναι ήδη ορατή, λέει ο Tuncer, αναφέροντας ξενοδοχεία όπως το Le Grand Contrôle στο χώρο του Château de Versailles, το καινούριο ξενοδοχείο Anantara Plaza Hotel στη Νίκαια και τα φιλικά προς το περιβάλλον Les Sources de Cheverny και το θέρετρο Fleur de Loire στην κοιλάδα του Λίγηρα.
Έχουν επίσης κάνει το ντεμπούτο τους πρωτοποριακοί πολιτιστικοί χώροι, όπως το ανακαινισμένο παλάτι του 18ου αιώνα Hôtel de la Marine στο Παρίσι, το προϊστορικό υπόγειο σπήλαιο Grotte Cosquer στη Μασσαλία και ο προορισμός γευστικών θαυμάτων La Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin στη Ντιζόν. Ακόμη και η εμβληματική γαλλική μπαγκέτα έλαβε πέρυσι τον χαρακτηρισμό UNESCO.
Κάστρα του Λίγηρα
«Οι Αμερικανοί επισκέπτες είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους από το Παρίσι για να βγουν κι εκτός της πρωτεύουσάς μας», προσθέτει ο Tuncer, σημειώνοντας την περιοχή του Μπορντό, την Αλσατία, τη Βουργουνδία και την κοιλάδα του Λίγηρα, ως αγαπημένες τους, καθώς και τα νησιά Μαρτινίκα και Γουαδελούπη στη γαλλική Καραϊβική. Επιπλέον, δύο γαλλικές πόλεις έχουν αναδειχθεί για την «έξυπνη» προσέγγισή τους στον τουρισμό, καθώς ονομάστηκαν ευρωπαϊκές πρωτεύουσες smart tourism από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – η Λυών και η Μπορντό.
«Ο στόχος είναι επίσης να γίνει ο κορυφαίος προορισμός για βιώσιμα ταξίδια, καθιστώντας τον γαλλικό τουρισμό έναν τομέα που προωθεί την αριστεία, την ανάπτυξη και την απασχόληση εργαζομένων, με βάση ένα πιο ποιοτικό, βιώσιμο και ανθεκτικό μοντέλο, σύμφωνα με τις νέες προσδοκίες των Γάλλων και των διεθνών πελατών, ιδίως όσον αφορά την οικολογική μετάβαση», συνοψίζει ο Tuncer.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας