Διεθνή

Ο Πούτιν ανακοινώνει σχέδιο ανάπτυξης νέου πυρηνικού πυραύλου μετά την αναστολή της συνθήκης για τα όπλα

Ο Πούτιν ανακοινώνει σχέδιο ανάπτυξης νέου πυρηνικού πυραύλου μετά την αναστολή της συνθήκης για τα όπλα

Πηγή Φωτογραφίας: RIA Novosti | Συντελεστές: REUTERS/nbcnews.com

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τον νέο της διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τον νέο της διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, με το παρατσούκλι «Satan 2», καθώς και θα αναπτύξει υπερηχητικούς πυραύλους και νέα πυρηνικά υποβρύχια.

Σε μια ομιλία για τον εορτασμό του «Υπερασπιστή της Πατρίδας» την Πέμπτη, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα «δώσει μεγαλύτερη προσοχή» στην ενίσχυση των πυρηνικών της δυνάμεων σε ξηρά, θάλασσα και στον αέρα, αναφέρει το Reuters.

Ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να καταστρέψει την αρχιτεκτονική του ελέγχου των πυρηνικών όπλων, επικαλέστηκε τη σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας για να υποστηρίξει ότι η Ρωσία χρειαζόταν εκσυγχρονισμένες ένοπλες δυνάμεις για να εγγυηθεί την κυριαρχία της. Έρχεται αφού είπε ότι η Ρωσία θα σταματήσει τη συμμετοχή της στο New Start, την τελευταία σημαντική εναπομένουσα συνθήκη ελέγχου πυρηνικών όπλων με τις ΗΠΑ σύμφωνα με την Léonie Chao-Fong και τον theguardian.com

Στη σημερινή του ομιλία, ο Πούτιν είπε ότι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με βάση το σιλό Sarmat θα αναπτυχθούν φέτος. Ο πύραυλος υγρού καυσίμου RS-28 Sarmat βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Η Ρωσία είπε ότι είχε εκτοξεύσει δοκιμαστικά τον πύραυλο τον Απρίλιο του 2022.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μια δοκιμή του Sarmat λίγο πριν την επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ότι το φεστιβάλ απέτυχε, ανέφερε το CNN. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτή την αναφορά. Επιπλέον, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών συστημάτων Kinzhal που βασίζονται στον αέρα και θα ξεκινήσει μαζικές προμήθειες υπερηχητικών πυραύλων Zircon με βάση τη θάλασσα.

Σε δηλώσεις που εξέδωσε το Κρεμλίνο νωρίτερα σήμερα, ο Πούτιν είπε: Με την υιοθέτηση του πυρηνικού υποβρυχίου έργου Borei-A «Emperor Alexander III» στο ναυτικό, το μερίδιο σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις ναυτικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις θα φτάσει το 100%.

Το Emperor Alexander III, που εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, είναι το έβδομο υποβρύχιο κλάσης Borei-A και μπορεί το καθένα να μεταφέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από υποβρύχιο Bulava. Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει όλα τα τμήματα των συμβατικών ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, θα βελτιώσει την εκπαίδευση, θα προσθέσει προηγμένο εξοπλισμό, θα ενισχύσει τη βιομηχανία όπλων και θα προωθήσει στρατιώτες που είχαν αποδειχθεί στη μάχη. Αυτός είπε: Ένας σύγχρονος, αποτελεσματικός στρατός και ναυτικό αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, εγγύηση για τη σταθερή ανάπτυξη και το μέλλον της. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments