ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δόμνα Μιχαηλίδου
Υφυπουργός Εργασίας

Δόμνα Μιχαηλίδου στο pagenews.gr: Προτεραιότητά μας η κοινωνική προστασία – Φέραμε μεταρρυθμίσεις

Η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, την παιδική προστασία και άλλα θέματα.

Η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, την παιδική προστασία και άλλα θέματα.

Δόμνα Μιχαηλίδου στο pagenews.gr: Για την υποψηφιότητα της κ. Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α Πειραιώς στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές 

Η Υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε: “Ο πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή να κατέβω πρώτη φορά στις εκλογές για να εκπροσωπήσω τον τόπο μου. Εγώ είμαι Πειραιώτισσα, με γονείς πειραιώτες, με παππούδες πειραιώτες και  επειδή έχουμε και προσφυγική καταγωγή ο μόνος τόπος που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Πειραιάς. Γεννήθηκα στο κέντρο του Πειραιά, μεγάλωσα στο κέντρο του Πειραιά, έφυγα από τον Πειραιά στα 17 μου για να πάω στο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, οπότε νιώθω πολύ κοντά στο λιμάνι της χώρας μας έχω και αυτό το συνδυασμό που έχουμε εμείς οι πειραιώτες που είμαστε και πιο δυναμικές και διεκδικούμε αυτό που θέλουμε. Τον Πειραιά και τα νησιά μας γιατί υπενθυμίζω ότι ο Πειραιάς είμαστε ευτυχείς να μην έχουμε μόνο το κέντρο του Πειραιά αλλά και το Σαρωνικό ,την Αίγινα τον Πόρο, την Ύδρα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, Τροιζήνα, Γαλατά  και το κομμάτι αυτό το χερσαίο απέναντι από τον Πόρο.

Δόμνα Μιχαηλίδου στο pagenews.gr: Για το κυβερνητικό έργο στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και προστασίας

 Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: “Απολύτως ευχαριστημένος δεν μπορεί να είσαι ποτέ και μάλλον θα ήταν προβληματικό αν είχες και μια τέτοια αυταρέσκεια για το τι έχεις καταφέρει. Παρόλα αυτά καταφέραμε πολλά, καταφέρουμε πολλά σε δύο κύριους άξονες. Ο πρώτος άξονας επειδή το Υπουργείο αυτό αφορά στην ευαλωτότητα, είτε είναι ευαλωτότητα υγείας ή αναπηρικής κατάστασης ,είτε είναι ευαλωτότητα ηλικίας, τρίτης ηλικίας ή παιδιών, είτε είναι εισοδηματική ευαλωτότητα, όσον αφορά αυτούς τους ανθρώπους που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και χρειάζονται στήριξη από πλευράς πολιτείας. Οπότε αυτό που καταφέραμε έχοντας πολύ δουλειά ακόμα μπροστά το λέω μετά λόγου γνώσεως και με όλη την ευθύνη που αυτό επιφέρει καταφέραμε πράγματα σε δύο άξονες ένα να διασφαλίσουμε την υγεία, την καθημερινότητα, και στο μέτρο του εφικτού την κανονικότητα όλων των ευάλωτων ομάδων μέσα στην πανδημία και κυρίως εδώ με αυξημένη ευαλωτότητα τόσο στα άτομα με αναπηρία όσο και στους ηλικιωμένους, τις γιαγιάδες και οι παππούδες μας και ο άλλος άξονας της οποίας σχετικής επιτυχίας μπορεί να είχαμε έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις που φέραμε  ανεξαρτήτως της πανδημίας. Καταφέραμε και προστατεύσαμε πολύ καλύτερα από χώρες του της Δυτικής Ευρώπης χώρες με αναπτυγμένα κράτη και μηχανισμούς πρόνοιας δεκαετιών και πολύ πιο καλοχρηματοδοτούμενα κράτη και μηχανισμούς πρόνοιας από το δικό μας και να κρατήσουμε ζωντανούς και ασφαλής και γιαγιάδες και παππούδες και τα άτομα με αναπηρία στις κλειστές δομές μέσα στην πανδημία και αυτό ήτανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία είχε πάρα πάρα πολλούς άξονες..” υπογράμμισε μεταξύ άλλων. 

Δόμνα Μιχαηλίδου στο pagenews.gr: Για την παιδική προστασία 

Η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε: “Συγκρουστήκαμε και συγκρούστηκα και σε προσωπικό επίπεδο και ευτυχώς ή όχι δικαιώθηκαν με τον πιο δύσκολο τρόπο έτσι, η ομάδα μου και εγώ δικαιωθήκαμε με τον πιο δύσκολο τρόπο. Ποια ήταν η προτεραιότητά μας, ποιος ήταν ο στόχος μας και κάτι το οποίο πριν έρθω στο υπουργείο αυτό δεν είχα εικόνα, δεν ήξερα από παιδική προστασία. Κάθησα έμαθα από παιδική προστασία, ακούσαμε, διαβάσαμε τι λένε οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο. Τι είναι αυτό; Ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε οικογένειες.