Πολιτική

Ο Άδωνις «πρόσωπο με πρόσωπο»

Ο Άδωνις «πρόσωπο με πρόσωπο»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, στην «παρθενική» τηλεοπτική εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, στην «παρθενική» τηλεοπτική εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά σε κεντρικά ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε με σαφήνεια και με ξεκάθαρες απόψεις για τα επίμαχα ζητήματα της επικαιρότητας, κερδίζοντας ουσία και εντυπώσεις σε σχέση με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του Πασόκ – Κινάλ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το ζήτημα σχετικά με τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε την απλή πρόταση ότι η Χώρα μας, όπως και το σύνολο των χωρών σήμερα, είναι οργανικό μέρος ενός ευρύτερου συνόλου οικονομιών με σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ τους και ότι, συνεπώς, το ζήτημα των ανατιμήσεων πρέπει να εξεταστεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Και όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ελλάδα έχει συγκριτικά την έκτη χαμηλότερη θέση στον γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη και την πέμπτη καλύτερη θέση στον πληθωρισμό στα τρόφιμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην οπτική αυτή, ο πληθωρισμός, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, δεν μπορεί παρά να επηρεάζεται αρνητικά από τις συνθήκες πολέμου που επικρατούν στην βορειοανατολική γειτονιά μας. Η Ρωσία και προσωπικά ο πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν είναι αντικειμενικά οι κερδισμένοι αυτής της έξαρσης στις τιμές των προϊόντων. Ο ιμπεριαλιστής «Βλαδίμηρος Πούτιν κερδίζει» στις σημερινές πολεμικές περιστάσεις, που προκλήθηκαν από την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από ακριβώς ένα χρόνο.

Έτσι, εύλογα, ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στο ερώτημα «Ποιος φταίει για τον πληθωρισμό;», ο πληθωρισμός είναι εξωγενής και αποσαφήνισε ότι «ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιος κερδίζει, ο Βλαδίμηρος Πούτιν κερδίζει, ο Βλαδίμηρος ο οποίος χρησιμοποίησε τον πληθωρισμό ως όπλο για να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό το έκανε με το να αυξήσει τεχνητά τις τιμές του φυσικού αερίου από τον Νοέμβριο του 2021, έτσι ώστε να γονατίσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία».

Στην ίδια γραμμή σκέψης συνέχισε να κινείται ο Υπουργός Ανάπτυξης, όταν χρειάστηκε να υπογραμμίσει την διάκριση ανάμεσα στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Αυτά τα δύο μεγέθη δεν συμπίπτουν και εσφαλμένα διακινείται η γνώμη ότι ταυτίζονται. «Αφού ο πληθωρισμός μας κινείται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τότε προφανώς δεν υφίσταται ζήτημα αισχροκέρδειας στην ελληνική οικονομία», ανέφερε αποφασιστικά ο κ. Γεωργιάδης, πείθοντας οικοδεσπότη και συνομιλητές. «Γενικευμένη αισχροκέρδεια δεν υπάρχει στην Ελλάδα, σήμερα».

Προχωρώντας παραπέρα και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη τετραετία, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα των μισθών, υποστηρίζοντας ότι η αύξηση των μισθών είναι το επόμενο στοίχημα της Κυβέρνησης. Έχοντας εξισορροπήσει τα υπόλοιπα μεγέθη, θα μπορούμε να εξετάσουμε το ζήτημα των μισθών και της αύξησής τους».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα της ανεργίας, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ανεργία έχει μειωθεί αποφασιστικά. Διερωτήθηκε, όμως, όπως πράττουν οι διεθνείς ειδικοί της εργασίας γιατί υπάρχουν ακόμη θέσεις εργασίας, με καλές αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη, στις οποίες δεν ανταποκρίνεται το δυναμικό της Χώρας.           Επιπλέον, έγινε λόγος για τα ιστορικά υψηλά που έχει επιτύχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πετύχαμε ρεκόρ εξαγωγών όλων των εποχών! Πετύχαμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών! Και πετύχαμε ρεκόρ εμπορικού συναλλάγματος όλων των εποχών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και βουλευτής βορείου τομέα Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχέση με το Καλάθι του Νοικοκυριού, ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε τη χαρά του που αυτό το μέτρο έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από το καταναλωτικό κοινό της Χώρας. Πρόσθεσε, δε, ότι πλέον θα επικροτούνται από τον ίδιο οι αλυσίδες καταστημάτων, οι οποίες προσφέρουν τις πιο συμφέρουσες για τον καταναλωτή τιμές.

Για τη μάχη εναντίον του πληθωρισμού σημαντικός είναι ο ρόλος του Market Pass. Πρόκειται για μέτρο που μειώνει τον πληθωρισμό κατά 10%. Έτσι δεν υπάρχει πληθωριστική επιβάρυνση στους «ενδιάμεσους κρίκους» της αλυσίδας της αγοράς.

Τέλος, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις μειώσεις φόρων και εισφορών, που θέσπισε και προώθησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι οποίες ενισχύουν ουσιαστικά το εισόδημα των πολιτών, ενώ, σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησαν την προεδρική εκλογή για να τον ανατρέψουν και το επίπλαστο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments